Az OTP alapkezelői beszálltak Mészáros Lőrinc tőzsdei cégeibe

Tőzsdén kívüli ügyletek révén szereztek 1,5 százalékot a Konzumban és 2-t az Opusban, írja a Portfolio. A hétfőn bejelentett tranzakciók előzménye, hogy az OTP Ingatlanbefektetési Alap idén márciusban befektetésre érdemesnek találta a cégcsoport érdekeltségébe tartozó Appeninn Holding Nyrt.-t, amelyben közel 6 százalékos részvénycsomagot vásárolt.

Ez pedig megnyithatja az utat az intézményi befektetők előtt, vagyis például magánnyugdíjalapok pénzei is befuthatnak Mészáros cégbirodalmához.

A hír jót tett a cégek árfolyamának, az Opus 2,9 százalékot erősödött a tőzsde nyitása után, a Konzum némi ingadozás után 1,5 százalékot emelkedett.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.