Az OTP alapkezelői beszálltak Mészáros Lőrinc tőzsdei cégeibe

gazdaság
2018 július 30., 07:26
comments 107

Tőzsdén kívüli ügyletek révén szereztek 1,5 százalékot a Konzumban és 2-t az Opusban, írja a Portfolio. A hétfőn bejelentett tranzakciók előzménye, hogy az OTP Ingatlanbefektetési Alap idén márciusban befektetésre érdemesnek találta a cégcsoport érdekeltségébe tartozó Appeninn Holding Nyrt.-t, amelyben közel 6 százalékos részvénycsomagot vásárolt.

Ez pedig megnyithatja az utat az intézményi befektetők előtt, vagyis például magánnyugdíjalapok pénzei is befuthatnak Mészáros cégbirodalmához.

A hír jót tett a cégek árfolyamának, az Opus 2,9 százalékot erősödött a tőzsde nyitása után, a Konzum némi ingadozás után 1,5 százalékot emelkedett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.