Az OTP alapkezelői beszálltak Mészáros Lőrinc tőzsdei cégeibe

gazdaság
2018 július 30., 07:26
comments 107

Tőzsdén kívüli ügyletek révén szereztek 1,5 százalékot a Konzumban és 2-t az Opusban, írja a Portfolio. A hétfőn bejelentett tranzakciók előzménye, hogy az OTP Ingatlanbefektetési Alap idén márciusban befektetésre érdemesnek találta a cégcsoport érdekeltségébe tartozó Appeninn Holding Nyrt.-t, amelyben közel 6 százalékos részvénycsomagot vásárolt.

Ez pedig megnyithatja az utat az intézményi befektetők előtt, vagyis például magánnyugdíjalapok pénzei is befuthatnak Mészáros cégbirodalmához.

A hír jót tett a cégek árfolyamának, az Opus 2,9 százalékot erősödött a tőzsde nyitása után, a Konzum némi ingadozás után 1,5 százalékot emelkedett.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt