Éhező, fázó kenguruk rohanták le Canberrát

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Kenguruhordák lepték el Ausztrália fővárosa, Canberra focipályáit és kiskerjteit. Canberrában őshonos a kenguru, de általában nem szokták elhagyni a harmincnál is több vadrezervátumot, amit részben miattuk jelöltek ki a fővárosban.

Idén azonban szokatlanul hideg és száraz a tél, az éhező állatok így hordákba verődve kóborolnak a város utcáin táplálék után kutatva.

Ezt javarészt a város közparkjaiban, sportpályáin, illetve a kiskertekben kutatnak táplálék után. A veszélyt az jelenti, hogy az kenguruk táplálkozási ciklusa egybeesik a városi csúcsforgalommal, így elég komoly balesetveszélyt jelentenek az utakat ellepő állatok. (Via CNN)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.