Hazaküldték az ügyeletről, hogy nincs nagy baja, másnap meghalt

Egészségügy
2018 július 30., 18:58
comments 519

A Blikk ír a nemrég elhunyt Kovács Vilmosról, akit 73 éves korában élt a halál, valószínűlegg szívinfarktus vitte el egy nappal azután, hogy jelentkezett a városi ügyeleten hátába kisugárzó mellkasi fájdalmai miatt. 

A férfi fia azt nyilatkozta a lapnak, hogy apja egy fájdalomcsillapító injekciót kapott csak az ügyeleten, ahol az orvos azt mondta neki, valószínűleg csak idegbecsípődést érez. 

A férfi fia elmondása szerint az ügyeleten nem küldték el továbbvizsgálásra, pihenést ajánlottak neki, és hogy keresse fel házi orvosát. 

Kovács Vilmos másnap el is indult házi orvosához, de oda már nem jutott el: otthonától néhány száz méterre, egy padra rogyva halt meg, kezében az ambuláns lappal. A halottvizsgálati jelentés szerint halálát szívelégtelenség okozta.

 A család az ügy feltárását sürgeti, feljelentést tettek az ügyben, az illetékes megyei rendőrség pedig jelezte, hogy halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség miatt indítottak büntetőeljárást. (Blikk)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.