Hazaküldték az ügyeletről, hogy nincs nagy baja, másnap meghalt

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A Blikk ír a nemrég elhunyt Kovács Vilmosról, akit 73 éves korában élt a halál, valószínűlegg szívinfarktus vitte el egy nappal azután, hogy jelentkezett a városi ügyeleten hátába kisugárzó mellkasi fájdalmai miatt. 

A férfi fia azt nyilatkozta a lapnak, hogy apja egy fájdalomcsillapító injekciót kapott csak az ügyeleten, ahol az orvos azt mondta neki, valószínűleg csak idegbecsípődést érez. 

A férfi fia elmondása szerint az ügyeleten nem küldték el továbbvizsgálásra, pihenést ajánlottak neki, és hogy keresse fel házi orvosát. 

Kovács Vilmos másnap el is indult házi orvosához, de oda már nem jutott el: otthonától néhány száz méterre, egy padra rogyva halt meg, kezében az ambuláns lappal. A halottvizsgálati jelentés szerint halálát szívelégtelenség okozta.

 A család az ügy feltárását sürgeti, feljelentést tettek az ügyben, az illetékes megyei rendőrség pedig jelezte, hogy halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség miatt indítottak büntetőeljárást. (Blikk)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.