Olyan delfint láttak Hawaiinál, amilyet korábban még soha

ÁLLAT
2018 július 30., 07:10
comments 85
Az újonnan felfedezett öszvérdelfin egy fehérajkú kardszárnyúdelfinnel Hawaii partjainál.
photo_camera Az újonnan felfedezett öszvérdelfin egy fehérajkú kardszárnyúdelfinnel Hawaii partjainál. Fotó: Kimberley Wood / Cascadia Research / Naval Facilities Engineering Command Pacific

"Különösen szokatlan" - jellemezte az amerikai Csendes-óceáni Flotta számára készített jelentésében tavalyi felfedezését a Cascadia Kutatócsoport, amely a hawaii Kauai partjainál figyelt fel egy különös új delfinre. Már az első megfigyelésnél arra gyanakodtak, hogy valami fura hibridbe futottak bele, ezt most publikált tanulmányuk (.pdf) szerint későbbi vizsgálataik is alátámasztották.

A különös állat két delfinfaj, az angolul dinnyefejűnek nevezett fehérajkú kardszárnyúdelfin és a barázdásfogú delfin keveréke. "Láttuk a felvételeket, és azt gyanítottuk a formajegyei alapján, hogy fajkeveredésből létrejött hibrid " - mondta Robin Baird, a kutatócsapat tagja. A csoportnak aztán sikerült szövetmintát venni az állatból.

A genetikai vizsgálatok igazolták sejtésüket. "A genetika alapján az apa egy barázdásfogú delfin lehetett, az anya pedig fehérajkú. Ami azért is különösen fura, mert a fehérajkú delfinek nagyon ritkán bukkannak fel Hawaii körül. (Via CBS)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.