Szeptemberben új diplomamentő csomagot indít a kormány

oktatás
2018 július 30., 06:15
comments 148

Augusztusban hozzák nyilvánosságra az újabb diplomamentő csomaggal kapcsolatos információkat, és szeptembertől indulnak az államilag támogatott nyelvi képzések, jelentette be az M1 reggeli műsorában Horváth Zita, az Emberi Erőforrások Minisztériumának felsőoktatásért felelős helyettes államtitkára.

A képzéseken a tervek szerint egyénileg, csoportosan vagy akár távoktatásban is részt lehet majd venni. Az állam személyenként akár 300 ezer forinttal is támogathatja a nyelvtanulást. A támogatás összegét azoknak, akiknek végül 2020 első félévéig nem sikerül nyelvvizsgát tenniük, vissza kell fizetniük.

Az Emmi szerint több mint kilencvenezren lehetnek olyanok, akik a záróvizsgát letették, de nyelvvizsga hiányában nem kaphatták meg diplomájukat.

Az első diplomamentő programban 2013-2016 között mintegy 10 ezren vettek részt, közülük több mint 6 ezren eredményesen. (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.