A Facebook az őszi félidős választások befolyásolására létrehozott kamuprofilokat törölt le

A The New York Times írta meg majd a Facebook megerősítette: kedden az őszi amerikai félidős választások befolyásolását célzó profilokat azonosítottak, és töröltek. A cég közleménye szerint 32 gyanús profilt távolítottak el, amik olyan témákkal foglalkozott mint például a határvédelem. A Facebook ugyanekkor tájékoztatta a törvényhozást az ügyről. 

Közleményük szerint az FBI közreműködésével próbálják a törölt profilok létrehozóit beazonosítani és kiszűrni a további gyanús oldalakat. A 8 fórumot, 17 profilt és 7 Instagram-fiókot - 2017 márciusa és 2018 májusa között hozták létre. A két platformon  2017 áprilisa és 2018 júniusa között 150 hirdetést futtattak, 11 ezer dollár értékben. 

A módszer a szakértők szerint az orosz gyakorlathoz hasonló, de hivatalos senki sem mondta ki, hogy Moszkva állna a kamuprofilok mögött. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.