Egy hétéves új-zélandi kislány kikért magának egy szexista táblát, a közútkezelő lecserélte

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Egy hétéves új-zélandi kislány meggyőzte az ország közútkezelő ügynökségét, hogy cseréljenek le egy táblát, hogy az elfogadóbb legyen a nőkkel.

A kislánynak ugyanis feltűnt az utakra kihelyezett “Lineman” tábla. Ez egy figyelmeztető tábla és akkor szokták kirakni, ha éppen villanyszerelők dolgoznak a felsővezetékeken vagy más kábeleken. Angolul a szó kifejezetten arra utal, hogy férfiakról van szó.

Zoe Carew küldött egy levelet a közútkezelőnek, hogy ezt helytelennek tartja, hiszen nők ugyanúgy dolgozhatnak villanyszerelőként, mint férfiak. “Én nem szeretnék villanyszerelő lenni... , de más lányok lehet” - írta, majd megkérte a céget, hogy cseréljék le a táblát egy megfelelőbbre.

A cég válasza hamarosan meg is érkezett: azt írták, lecserélik a táblákat és "Lineman" helyett utána már “Line Crew” feliratú táblákat fognak használni (ez villanyszerelő személyzetet takar, és férfiakat és nőket is jelenthet). “Jó ötletek bárhonnan jöhetnek, még egy hétévestől is” - posztolta ki a társaság a honlapjára.

(BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.