Egy részeges vandál garázdálkodott Kaposváron, két autó és egy szemetes esett áldozatául

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség garázdaság és rongálás miatt vádat emelt egy 42 éves dombóvári férfival szemben, aki részegen komoly anyagi kárt okozott egy autóban Kaposváron - közölte a Somogy Megyei Főügyészség.

A férfi egy májusi estén Kaposváron tartózkodott, ittas volt,

és úgy gondolta, jó ötlet lesz faléccel minden különösebb ok nélkül betörni az egyik ott álló autó szélvédőjét.

Az ablak pókhálósra repedt, 112 forintos kár keletkezett.

A dombóvári férfi nem állt meg, ment tovább, a megrongált autó mögött parkoló másik gépkocsira is ráütött a faléccel, aztán püfölni kezdett egy ott lévő szemetes konténert is.

Ezekben azonban már kár nem keletkezett. A vádlott végül azért hagyott fel a vandalizmussal, mert a társasház lakói rászóltak, és ráhívták a rendőröket is.

A faléces férfi nagyon szégyellhette, amit tett, az eljárás során ugyanis elrejtőzött a hatóságok elől, ezért végül elfogatóparancsot kellett kiadni ellene, és le kellett tartóztatni.

De az is lehet, hogy csak tartott a büntetéstől, a többszörösen büntetett előéletű férfit ugyanis legutóbb épp áprilisban ítélték el egy hasonló bűncselekmény miatt. Az ügyészség börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt. A vádlott a nyomozás során beismerő vallomást tett.

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.