Mostantól miniszteri engedéllyel cukrozható a magyar bor

A Magyar Közlönyben megjelent agrárminiszteri rendelet szerint a jövőben, 

"ha a rossz időjárás kedvezőtlenül hatott a szőlőre, akkor a must alkoholtartalmát miniszteri engedéllyel lehet növelni."

A Napi.hu beszámolója szerint az engedélyezést a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa kezdeményezheti a miniszternél. Az alkoholtartalom vagy cukrozással, vagy sűrítmény hozzáadásával 0,5 térfogatszázalékkal növelhető.

Közben az MTI arról számolt be, hogy a hőség miatt a szokásosnál két héttel 

kezdődik a szüret az egri és a mátrai borvidéken, a korai érésű szőlőfajták, az Irsai Olivér szürete már a héten elkezdődik a Mátraalján.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.