Mostantól miniszteri engedéllyel cukrozható a magyar bor

mezőgazdaság
2018 július 31., 16:13
comments 241

A Magyar Közlönyben megjelent agrárminiszteri rendelet szerint a jövőben, 

"ha a rossz időjárás kedvezőtlenül hatott a szőlőre, akkor a must alkoholtartalmát miniszteri engedéllyel lehet növelni."

A Napi.hu beszámolója szerint az engedélyezést a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa kezdeményezheti a miniszternél. Az alkoholtartalom vagy cukrozással, vagy sűrítmény hozzáadásával 0,5 térfogatszázalékkal növelhető.

Helikopterről permetezve pusztítják a szőlő aranyszínű sárgaság betegségét okozó fitoplazma kórokozót a Zala megyei Lenti közelében 2014. július 29-én. A 2006-ban felbukkant amerikai szőlőkabócák terjesztik a kórokozót.

Közben az MTI arról számolt be, hogy a hőség miatt a szokásosnál két héttel 

kezdődik a szüret az egri és a mátrai borvidéken, a korai érésű szőlőfajták, az Irsai Olivér szürete már a héten elkezdődik a Mátraalján.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.