Mostantól miniszteri engedéllyel cukrozható a magyar bor

mezőgazdaság
  • Link másolása
  • Facebook
  • X (Twitter)
  • Tumblr
  • LinkedIn

A Magyar Közlönyben megjelent agrárminiszteri rendelet szerint a jövőben, 

"ha a rossz időjárás kedvezőtlenül hatott a szőlőre, akkor a must alkoholtartalmát miniszteri engedéllyel lehet növelni."

A Napi.hu beszámolója szerint az engedélyezést a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa kezdeményezheti a miniszternél. Az alkoholtartalom vagy cukrozással, vagy sűrítmény hozzáadásával 0,5 térfogatszázalékkal növelhető.

Közben az MTI arról számolt be, hogy a hőség miatt a szokásosnál két héttel 

kezdődik a szüret az egri és a mátrai borvidéken, a korai érésű szőlőfajták, az Irsai Olivér szürete már a héten elkezdődik a Mátraalján.