A Jobbikon belüli balhék miatt mondtak fel az N1TV szerkesztői

Új fejezet kezdődik a 444 életében.
Érdekel

A Nemzeti 1 szerda reggel tett közzé egy videót, amiben TV Kisberk Szabolcs főszerkesztő és két másik szerkesztő bejelentették, hogy otthagyják a csatornák, mert  „sokakkal ellentétben” nekik tiszta a kezük, még magyar a szívük, és a józan eszükre hallgatnak. Sikerült elérnünk Kisberk Szabolcsot, aki elmondta, hogy a választások óta a Jobbik körüli történések miatt álltak fel.

Amikor 2015-ben a Hír TV-től átigazolt, az Alfahírnek még arról beszélt, hogy mindig próbált „független újságíróként dolgozni, nem pedig pártmegrendeléseket teljesíteni”. Most azt mondta, hogy a N1TV-nél nem éppen így alakult. A csatorna nemcsak a előtt volt alárendelve a Jobbik kampányának, de Kisberk szerint április 8-ától csak durvább lett a helyzet. Az elnökválasztásra utalva azt mondta:

Az SZDSZ idejében láttam olyan húzásokat, mint a tisztújításnál.”

Egyelőre hárman távoztak, de úgy tűnik, a csatorna nem szűnik meg. Kisberkék távozása után a Jobbik kiadott egy közleményt, ami szerint az N1TV működik tovább. A csatorna élére megbízott főszerkesztőnek Lánczi Richárdot, eddigi szerkesztőt nevezték ki, és hamarosan új munkatársakat mutatnak be. 

Olvastátok, láttátok, hogy milyen világ lett itt. A járvány miatt fogynak a reklámok, a kormány miatt fogynak az újságok. Ebben a helyzetben a mi jövőnk is bizonytalanabbá vált, mint az elmúlt 7 évben bármikor. Ha folytatni akarjuk, akkor új fejezetet kell nyitnunk a 444 történetében.

Mi kitartóan mutatjuk, hogy milyen világ van. A szűkülő magyar nyilvánosság miatt most még fontosabb, hogy maradjon Magyarországon megbízható hírforrás. Olyan újságírók, akik megírják az igazat. Ehhez viszont - a ti segítségetekkel - változnunk kell.

Lépj a Körön belülre, regisztrálj, és járulj hozzá az újság működéséhez, cserébe még jobb, erősebb, nagyobb 444-et kapsz!

Koronavírus Hírek, háttér
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.