A Jobbikon belüli balhék miatt mondtak fel az N1TV szerkesztői

2018 augusztus 1., szerda 6:46
47

A Nemzeti 1 szerda reggel tett közzé egy videót, amiben TV Kisberk Szabolcs főszerkesztő és két másik szerkesztő bejelentették, hogy otthagyják a csatornák, mert  „sokakkal ellentétben” nekik tiszta a kezük, még magyar a szívük, és a józan eszükre hallgatnak. Sikerült elérnünk Kisberk Szabolcsot, aki elmondta, hogy a választások óta a Jobbik körüli történések miatt álltak fel.

Amikor 2015-ben a Hír TV-től átigazolt, az Alfahírnek még arról beszélt, hogy mindig próbált „független újságíróként dolgozni, nem pedig pártmegrendeléseket teljesíteni”. Most azt mondta, hogy a N1TV-nél nem éppen így alakult. A csatorna nemcsak a előtt volt alárendelve a Jobbik kampányának, de Kisberk szerint április 8-ától csak durvább lett a helyzet. Az elnökválasztásra utalva azt mondta:

Az SZDSZ idejében láttam olyan húzásokat, mint a tisztújításnál.”

Egyelőre hárman távoztak, de úgy tűnik, a csatorna nem szűnik meg. Kisberkék távozása után a Jobbik kiadott egy közleményt, ami szerint az N1TV működik tovább. A csatorna élére megbízott főszerkesztőnek Lánczi Richárdot, eddigi szerkesztőt nevezték ki, és hamarosan új munkatársakat mutatnak be. 

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt