A képek alapján nem gondolnád, hogy ezt a repülőbalesetet MINDENKI túlélte

külföld
2018 augusztus 01., 06:58
comments 21
A 101 utas és a 4 fős személyzet is túlélte az Aeromexico 2431-es járatának lezuhanását.
photo_camera A 101 utas és a 4 fős személyzet is túlélte az Aeromexico 2431-es járatának lezuhanását. Fotó: ESPECIAL/NOTIMEX

A lángoló, füstölgő, kettészakadt géproncsnak a láttán józan ésszel nem gondolhatnánk, hogy egyetlen halálos áldozata se lett az Aeromexico 2431-es számú járata balesetének. A durangói General Guadalupe Victoria reptérről Mexikóvárosba tartó gép közvetlenül a felszállás után, a futópálya végétől pár száz méternyire, orral csapódott a földbe. Visszapattant, majd még egyszer a földnek csapódott.

photo_camera Fotó: ESPECIAL/NOTIMEX

Csodák csodájára az utasok egy része már a mentőcsapatok érkezése előtt, saját erőböl kijutott a roncsok közül. Ugyan a 101 utas és a négyfős személyzet közül 80-an is kórházi ápolásra szorultak, mindannyian túlélték a balesetet. A legsúlyosabb sérülést a gép kapitánya szenvedte, őt kritikus állapotban szállították kórházba, de az Aeromexico vezérigazgatója, Andrés Conesa szerint ő sincs életveszélyben. Gerincsérülést szenvedett, megműtötték.

photo_camera Fotó: ESPECIAL/NOTIMEX

A baleset oka egyelőre nem ismert. A gép helyi idő szerint kedd délután négykor szállt fel, rossz időjárási körülmények között. Durango állam kormányzója, José R. Aispuro szerint elképzelhető, hogy pont emiatt a pilóták meg akarták szakítani a felszállást, ezért csapódhattak közvetlenül a futópálya után a földbe.

link Forrás

A repteret - és tizenegy másikat - üzemeltető cég, az OMA az időjárást okolta. Az Aeromexico vezérigazgatója a folyamatban levő vizsgálat lezárulta előtt nem kívánt találgatni az okokról. Azt azért elmondta, hogy a tízéves Embraer repülőgép, amit cége négy éve használ, tökéletesen karban volt tartva. Az Airlineratings, ami a légitársaságok teljesítménye alapján osztályozza biztonságukat, a világ egyik legbiztonságosabb légitársaságaként tartja nyilván az Aeromexicót.

Az egyik utas, Rómulo Campuzano szerint a felszállás után "két nagyon kemény becsapódást érzett", aztán a gép "hevesen rázkódni kezdett", mielőtt elakadt volna a növényzetben. Ő azok között volt, akik önerőből sétáltak ki a roncsok közül. Egy másik, meg nem nevezett utas szerint a földbe csapódás után füst árasztotta el az utasteret. Több utas kikötötte magát és a szárny felett keletkezett lyukon át kimenekült a gépből.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.