Egy észak-karolinai férfi elcsábította egy másik férfi feleségét, erre az beperelte, a bíróság pedig 8,8 millió dollárra büntette a csábítót

külföld
2018 augusztus 01., 19:19
comments 338

Észak-Karolina azon kevés államok közé tartozik az Egyesült Államokon belül, ahol a házasságtörést a törvény bünteti. Erre most Francisco Huizar III is rájöhetett, miután a bíróság 8,8 millió dolláros bírságot szabott ki rá, amiért elszerette Keith King feleségét.

Ez közel 2,4 milliárd forint.

King és a felesége, Danielle Swords öt éve voltak házasok, együtt is dolgoztak a férfi BMX biciklikkel foglalkozó cégében. Aztán aztán a nő 2015-ben egy biciklis kiállításon megismerkedett Franciscóval.

A férfi tényleg semmit nem bízott a véletlenre, állandóan a nő nyomában volt. Lakást vett ki a közelükben, ha elutazott, utána ment. Végül összejöttek és viszonyt kezdtek egymással. Erre egy idő után King is rájött, össze is szólalkozott a felesége szeretőjével, aki ekkor megragadta, King szerint "fojtogatta". A nő erről egy videót is csinált:

link Forrás

King ezután keresett nyújtott be a bíróságon egy sor vádpontban, köztük bántalmazás miatt is, de elsősorban a felesége elszeretése miatt. És azért, mert szerinte Francisco az üzletét is megkárosította, mert felmondott miatta egy alkalmazottja. A felesége.

Danielle Swords és Keith King  Forrás: CNN
photo_camera Danielle Swords és Keith King Forrás: CNN

A bíróság pedig végül meghozta az ítéletét, és 8,8 millió dollárra büntette a szeretőt. Ennek a nagy része büntetés a csábítás miatt, kisebb része, 2,2 millió dollár viszont kártérítés a Kinget ért üzleti veszteségek miatt.

Huizar ügyvédje azzal védekezett, hogy a férfi nem tehette tönkre Kingék kapcsolatot, mert az akkor már rég tönkre volt menve.

“Az ehhez hasonló ítéletek egyszerűen nem veszik figyelembe a valóságot és azt, hogy egy házasság mitől mehet tönkre, és teljesen megszüntetik azt, hogy egy ember felelős legyen a saját házasságának az állapotáért” - közölték Huizarék. Fellebbeztek a döntés ellen.

Amúgy a feleség, Danielle Swords is azt vallotta, hogy már a házassága első évétől kezdve nem volt boldog a kapcsolatában.

A CNN szerint döntés azért születhetett meg, mert nem volt rá bizonyíték, hogy a házaspár korábban is boldogtalan lett volna. King azt nyilatkozta, egy ideig próbálta megmenteni a házasságát a közös gyermekük miatt, de aztán tudomást szerzett a törvényről, és perelt. A CNN szerint a csábító ilyen esetekben már akkor is felelősségre vonható, ha a bíró úgy véli, hogy valamennyi szeretet volt még a házaspár életében.

Észak-Karolinán kívül még egy sor amerikai államban van hasonló törvény, például Hawaii-on, Mississippi-ben, Új Mexikóban, Dél-Dakotában és Utah-ban. Észak-Karolinában arra is volt már példa, hogy egy csábítót 30 millió dollár megfizetésére ítéltek, mert elszeretett a feleségtől egy férfit. (CNN)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.