Egy észak-karolinai férfi elcsábította egy másik férfi feleségét, erre az beperelte, a bíróság pedig 8,8 millió dollárra büntette a csábítót

Észak-Karolina azon kevés államok közé tartozik az Egyesült Államokon belül, ahol a házasságtörést a törvény bünteti. Erre most Francisco Huizar III is rájöhetett, miután a bíróság 8,8 millió dolláros bírságot szabott ki rá, amiért elszerette Keith King feleségét.

Ez közel 2,4 milliárd forint.

King és a felesége, Danielle Swords öt éve voltak házasok, együtt is dolgoztak a férfi BMX biciklikkel foglalkozó cégében. Aztán aztán a nő 2015-ben egy biciklis kiállításon megismerkedett Franciscóval.

A férfi tényleg semmit nem bízott a véletlenre, állandóan a nő nyomában volt. Lakást vett ki a közelükben, ha elutazott, utána ment. Végül összejöttek és viszonyt kezdtek egymással. Erre egy idő után King is rájött, össze is szólalkozott a felesége szeretőjével, aki ekkor megragadta, King szerint "fojtogatta". A nő erről egy videót is csinált:

King ezután keresett nyújtott be a bíróságon egy sor vádpontban, köztük bántalmazás miatt is, de elsősorban a felesége elszeretése miatt. És azért, mert szerinte Francisco az üzletét is megkárosította, mert felmondott miatta egy alkalmazottja. A felesége.

Danielle Swords és Keith King Forrás: CNN

A bíróság pedig végül meghozta az ítéletét, és 8,8 millió dollárra büntette a szeretőt. Ennek a nagy része büntetés a csábítás miatt, kisebb része, 2,2 millió dollár viszont kártérítés a Kinget ért üzleti veszteségek miatt.

Huizar ügyvédje azzal védekezett, hogy a férfi nem tehette tönkre Kingék kapcsolatot, mert az akkor már rég tönkre volt menve.

“Az ehhez hasonló ítéletek egyszerűen nem veszik figyelembe a valóságot és azt, hogy egy házasság mitől mehet tönkre, és teljesen megszüntetik azt, hogy egy ember felelős legyen a saját házasságának az állapotáért” - közölték Huizarék. Fellebbeztek a döntés ellen.

Amúgy a feleség, Danielle Swords is azt vallotta, hogy már a házassága első évétől kezdve nem volt boldog a kapcsolatában.

A CNN szerint döntés azért születhetett meg, mert nem volt rá bizonyíték, hogy a házaspár korábban is boldogtalan lett volna. King azt nyilatkozta, egy ideig próbálta megmenteni a házasságát a közös gyermekük miatt, de aztán tudomást szerzett a törvényről, és perelt. A CNN szerint a csábító ilyen esetekben már akkor is felelősségre vonható, ha a bíró úgy véli, hogy valamennyi szeretet volt még a házaspár életében.

Észak-Karolinán kívül még egy sor amerikai államban van hasonló törvény, például Hawaii-on, Mississippi-ben, Új Mexikóban, Dél-Dakotában és Utah-ban. Észak-Karolinában arra is volt már példa, hogy egy csábítót 30 millió dollár megfizetésére ítéltek, mert elszeretett a feleségtől egy férfit. (CNN)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.