Han Solónak lassan nem marad semmije, most épp a dzsekijét fogják elárverezni

FILM
2018 augusztus 01., 16:42
comments 222

Szakértők szerint akár egymillió fontot is fizethetnek azért a dzsekiért, amelyet Harrison Ford viselt Han Solo szerepében a Star Wars - A Birodalom visszavág című 1980-ban bemutatott filmben, a kabátot szeptember 20-án árverezik el Londonban.

A Pop Store aukciósház árverésén film- és szórakoztatóipari jelmezek, kellékeke állnak a középpontban, élükön Han Solo sötétkék kabátjával.

Leia hercegnő és Han Solo első csókja a Birodalom visszavágban (Fotó: Lucasfilm / Archives du 7eme Art / Photo12)
photo_camera Erről a kabátról van szó (Fotó: Lucasfilm / Archives du 7eme Art / Photo12) Fotó: Lucasfilm

A több mint 60 tétel között szerepelnek Harrison Ford más kellékei is, köztük az Indiana Jones és az elveszett frigyláda fosztogatói című 1981-ben bemutatott filmben viselt könnyű kalap, továbbá az Indiana Jones és a végzet temploma című filmben használt ostor. Előbbiért 200-300 ezer fontot, utóbbiért 50-70 ezer fontot remélnek az árverés szervezői.

Árverésre bocsátják Johnny Depp Ollókezű Edward jelmezét is. Christopher Reeve Superman jelmezét és Michael Jackson 1988-ban bemutatott Moonwalker című filmjéből Spike jelmezét.

Júniusban egy Las Vegasi-i árverésen több mint félmillió dollárért kelt el Han Solo sugárpisztolya, amely a német Mauser C96 mintájára készült és DL-44-esként vált híressé. A fegyvert Harriosn Ford a Star Wars - A jedi visszatér című epizódjában használta. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.