Szabadon engedik Tommy Robinsont

2018 augusztus 1., szerda 9:29
74

Elfogadták a fellebbezését, így a brit bíróság szabadon engedte Tommy Robinson szélsőjobboldali aktivistát, akit májusban ítélték börtönre a bíróság megsértése miatt. A 35 éves lutoni férfit Lord Burnett legfelsőbb bíró arra hivatkozva engedte szabadon, hogy technikai hibákat követett el az aktivistát elítélő bíró. Robinson ügyvédje azt mondta, mindenkit megillet „a tisztességes tárgyaláshoz való jog”. Robinsont egy később fogják szabadon engedni.

Tommy Robinson egy 2018. május 6-i tüntetésen. Fotó: See LI/CrowdSpark

Robinson bebörtönzésének előzménye, hogy a férfi 2017-ben élőben közvetítette egy, nemi erőszakkal kapcsolatos ügy bírósági tárgyalását, amiért 3 hónap felfüggesztett kapott. A tárgyalás nem volt sajtónyilvános, ami bevett gyakorlat Nagy-Britanniában azzal a céllal, hogy az esküdtszéket ne befolyásolja a média.

Robinsont májusban tartóztatták le, mert megint élőben közvetített egy, gyerekek szexuális bántalmazásáról szóló, szintén nem sajtónyilvános tárgyalást, amivel bűncselekményt követett el a felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt. Robinson bűnösnek vallotta magát a bíróság megsértésének vádjában, amiért 10 hónapot kapott, plusz a 3 hónap felfüggesztett szabadságvesztést is le kellett töltenie.

A férfi szabadon engedéséért korábban több nagyobb tüntetést is tartottak(BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt