Távozik az MNV éléről Szivek Norbert

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Augusztus 31-i hatállyal, közös megegyezéssel távozik a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezérigazgatója, Szivek Norbert, ezt a társaság megváltozott feladat- és hatáskörével indokolta - közölte az MTI.

Az mfor.hu délután írta meg, hogy egy friss rendelet a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter tulajdonosi joggyakorlása alá helyez több állami vállalatot, amelyek eddig a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) portfóliójába tartoztak. Ilyen például a Magyar Villamos Művek vagy a Szerencsejáték Zrt., továbbá a Volánbusz, valamint regionális közlekedési és vízügyi társaságok.

Már a Szivek távozásáról szóló közleményt is a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter sajtóosztálya adta ki. A tájékoztatás szerint Szivek utódjának kinevezéséről hamarosan döntés születik.

Szivek Norbert

Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter a jövőben a nemzeti vagyon kezelésének stratégiai kérdéseiben tanácsadóként számít Szivek Norbert szaktudására - közölték. Szivek Norbert 2015 és 2018 között vezette a nemzeti vagyonkezelőt. (MTI, Mfor)

Már nyomdában a MAKRO

Lépj be a Körbe október 20-ig, hogy október végén neked is küldjünk egy tiszteletpéldányt.

Belépek
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.