Távozik az MNV éléről Szivek Norbert

Augusztus 31-i hatállyal, közös megegyezéssel távozik a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vezérigazgatója, Szivek Norbert, ezt a társaság megváltozott feladat- és hatáskörével indokolta - közölte az MTI.

Az mfor.hu délután írta meg, hogy egy friss rendelet a nemzeti vagyonért felelős tárca nélküli miniszter tulajdonosi joggyakorlása alá helyez több állami vállalatot, amelyek eddig a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) portfóliójába tartoztak. Ilyen például a Magyar Villamos Művek vagy a Szerencsejáték Zrt., továbbá a Volánbusz, valamint regionális közlekedési és vízügyi társaságok.

Már a Szivek távozásáról szóló közleményt is a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter sajtóosztálya adta ki. A tájékoztatás szerint Szivek utódjának kinevezéséről hamarosan döntés születik.

Szivek Norbert

Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter a jövőben a nemzeti vagyon kezelésének stratégiai kérdéseiben tanácsadóként számít Szivek Norbert szaktudására - közölték. Szivek Norbert 2015 és 2018 között vezette a nemzeti vagyonkezelőt. (MTI, Mfor)