Arizónában az egyik gondozó fogdosott egy 14 éves lányt, akit a határon választottak el a szüleitől

külföld
2018 augusztus 02., 17:47
comments 74

Arizóna államban őrizetbe vették az egyik bevándorlási központ alkalmazottját, mert fogdosta az egyik ott őrzött 14 éves lányt. Ebben az intézményben azokat a gyerekeket tartják fogva, akiket a megszigorított bevándorlási szabályok miatt választottak el a szüleiktől a mexikói határon.

Egy másik gyerek jelentette még júliusban, hogy a 32 éves Fernando Magaz Negrete a hálószobájában zaklatja a lányt. A rendőrség szerint Megrete bevallotta, hogy tapogatta a lányt. A férfit most kiskorú molesztálkásával, szexuális zaklatással gyanúsítják. Ráadásul az intézmény biztonsági kamerája is rögzítette, ahogy közelít a lány szobájához.

Fernando Magaz Negrete
photo_camera Fernando Magaz Negrete

Az intézményt egy Southwest Key nevű szervezet működteti, ami szerződésben áll az egészségügyi minisztériummal. A Southwest Key szóvivője közölte, hogy amint az egy gyerek jelzi, hogy valamelyik gondozó nem megfelelően viselkedik, azonnal értesítik a rendőrséget. Ez történt ebben az esetben is. (Huffington Post)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.