Éveken át hamisította a pontszámokat az egyik tokiói egyetem, hogy kevesebb nőt kelljen felvennie

2018 augusztus 2., csütörtök 18:32
388

A Tokiói Orvosi Egyetem annyira megszeppent, amikor 2010-ben 40 százalékra ugrott a sikeresen felvételiző nők aránya, hogy attól kezdve szisztematikusan rontani kezdték a hozzájuk jelentkező nők pontjait. És ezzel a csalással 2011 óta sikeresen tartották 30 százalék alatt a női hallgatók arányát.

Egy névtelenséget kérő forrás Japán legnagyobb lapjának, a Yomiuri Shimbunnak azt mondta, az intézmény az egyetemi kórház orvoshiányát akarta kezelni azzal, hogy inkább férfiakat vesznek fel. Ugyanis attól tartottak, hogy a nők azonnal otthagyják a munkát, amint férjhez mennek és gyereket szülnek. Hozzátette, hogy a sebészeti osztályon egyébként sem látják szívesen a nőket, mert kiszámíthatatlan, hogy meddig tart a munkaidő, és bármikor bejöhet egy váratlan műtét.

Egyszerűen úgy voltak vele, hogy „három nő kell, hogy elvégezzék egy férfi munkáját”. Ugyanakkor az egyetemi tisztviselő ezt egy szükséges rossznak tartotta, amiben kimondatlanul mindenki egyetértett. Az egyetem ebben az évben a kétfordulós felvételi után 141 férfi mellett csak 30 nőt vett fel. Az intézmény azt ígérte, megvizsgálják a jelentést. (BuzzFeed/BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt