Éveken át hamisította a pontszámokat az egyik tokiói egyetem, hogy kevesebb nőt kelljen felvennie

külföld
2018 augusztus 02., 18:32
comments 388

A Tokiói Orvosi Egyetem annyira megszeppent, amikor 2010-ben 40 százalékra ugrott a sikeresen felvételiző nők aránya, hogy attól kezdve szisztematikusan rontani kezdték a hozzájuk jelentkező nők pontjait. És ezzel a csalással 2011 óta sikeresen tartották 30 százalék alatt a női hallgatók arányát.

Egy névtelenséget kérő forrás Japán legnagyobb lapjának, a Yomiuri Shimbunnak azt mondta, az intézmény az egyetemi kórház orvoshiányát akarta kezelni azzal, hogy inkább férfiakat vesznek fel. Ugyanis attól tartottak, hogy a nők azonnal otthagyják a munkát, amint férjhez mennek és gyereket szülnek. Hozzátette, hogy a sebészeti osztályon egyébként sem látják szívesen a nőket, mert kiszámíthatatlan, hogy meddig tart a munkaidő, és bármikor bejöhet egy váratlan műtét.

Egyszerűen úgy voltak vele, hogy „három nő kell, hogy elvégezzék egy férfi munkáját”. Ugyanakkor az egyetemi tisztviselő ezt egy szükséges rossznak tartotta, amiben kimondatlanul mindenki egyetértett. Az egyetem ebben az évben a kétfordulós felvételi után 141 férfi mellett csak 30 nőt vett fel. Az intézmény azt ígérte, megvizsgálják a jelentést. (BuzzFeed/BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.