Még 13 párt lóg az államnak a kampánytámogatással

politika
2018 augusztus 02., 16:21

Csak három olyan párt fizette vissza a választási kampányra felvett milliókat, aminek egy százalékot sem sikerült elérnie az április választáson. De 13 párt egyetlen forintot sem adott vissza, közölte az RTL Klub Híradójával a Magyar Államkincstár. Eddig csak az Együtt, A MIÉP és a Munkáspárt fizette vissza az állami pénzt.

A csatorna szerint így több mint 2,5 milliárd forint közpénzt kellene behajtania a NAV-nak kamupártokon. A tartozó pártok között van az Összefogás Párt is, ami már a 2014-es választásokra is kapott 355 millió forintot, de azt sem fizették vissza. Így összesen már 728 millió forinttal tartozik az államnak. két napja jelentette be, hogy a feloszlik. Szepessy Zsolt pártelnök ellen jelenleg is büntetőeljárás folyik, mert nem számolt el a kampánypénzekkel. Mivel a párt által megadott elérhetőségen csak egy székhelyszolgáltató működik, a csatorna nem tudta elérni a pártot.


Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.