Még 13 párt lóg az államnak a kampánytámogatással

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Csak három olyan párt fizette vissza a választási kampányra felvett milliókat, aminek egy százalékot sem sikerült elérnie az április választáson. De 13 párt egyetlen forintot sem adott vissza, közölte az RTL Klub Híradójával  a Magyar Államkincstár.  Eddig csak az Együtt, A MIÉP és a Munkáspárt fizette vissza az állami pénzt. 

A csatorna szerint így több mint 2,5 milliárd forint közpénzt kellene behajtania a NAV-nak kamupártokon. A tartozó pártok között van az Összefogás Párt is, ami már a 2014-es választásokra is kapott 355 millió forintot, de azt sem fizették vissza. Így összesen már 728 millió forinttal tartozik az államnak. két napja jelentette be, hogy a feloszlik.  Szepessy Zsolt pártelnök ellen jelenleg is büntetőeljárás folyik, mert nem számolt el a kampánypénzekkel. Mivel a párt által megadott elérhetőségen csak egy székhelyszolgáltató működik, a csatorna nem tudta elérni a pártot. 


Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.