Tizenhét év bujkálás után fogták el Mexikóban

bűnügy
2018 augusztus 02., 02:41
comments 95

Az FBI közreműködésével 2018. június 27-én a mexikói Veracruz városában fogták el a helyi hatóságok B. Balázst, aki

tizenhét évig bujkált sikeresen a magyar hatóságok elől.

A férfi még 2001 szeptemberében egy budai szálloda egyik szobájába tört be, de a hotel alkalmazottai ezt észrevették, és megpróbálták visszatartani. Balázs ekkor kést rántott és azzal három embert is megszúrt. A BRFK emberölés bűntettének kísérlete miatt indított vele szemben eljárást. 

link Forrás

Hiába adtak ki ellene nemzetközi elfogatóparancsot, tizenhét évig sikertelenül keresték. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Célkörözési Alosztály munkatársai fél évvel ezelőtt jutottak olyan információkhoz, hogy Balázs feltehetően Mexikóban tartózkodik. Kapcsolatba léptek a mexikói hatóságokkal, a közös munka során beszerzett adatok szerint

a férfi hamis személyazonossággal új életet kezdett, az elmúlt időszakban egy építési vállalkozás egyik vezetőjeként tevékenykedett.

Miután szerdán Magyarországra szállították, kihallgatták és őrizetbe vették. (Police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.