Több mint félmillió lakás vagy ház áll üresen országszerte

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

A KSH adatsorára hivatkozva számolt be a Népszava arról, hogy

már több mint félmillió lakás vagy ház áll üresen az országban a KSH adatai szerint. 

A 4,4 millió magyarországi lakóingatlan 12,7 százaléka, mintegy 560 ezer nem lakott. Ezek közel fel az ötezer lakosúnál kisebb településeken van. Az üres lakások aránya Budapesten, Pest megyében és a közép-dunántúli régióban a legalacsonyabb.

A legnagyobb arányban Észak-Magyarországon vannak, ott minden ötödik ingatlan lakatlan. 

"A kistelepüléseken egyrészt a kereslet hiánya miatt állnak üresen a házak. Másfelől az elöregedő falvakban kihalnak a tulajdonosok, az örökösök pedig nem az adott településen élnek," mondta Karczagi Attila közgazdász a Népszavának. Hozzátette: 

"a klasszikus, ezerfősnél kisebb falvakban már minden negyedik ház üresen áll."  

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.