Több mint félmillió lakás vagy ház áll üresen országszerte

gazdaság
2018 augusztus 02., 06:09
comments 131

A KSH adatsorára hivatkozva számolt be a Népszava arról, hogy

már több mint félmillió lakás vagy ház áll üresen az országban a KSH adatai szerint. 

A 4,4 millió magyarországi lakóingatlan 12,7 százaléka, mintegy 560 ezer nem lakott. Ezek közel fel az ötezer lakosúnál kisebb településeken van. Az üres lakások aránya Budapesten, Pest megyében és a közép-dunántúli régióban a legalacsonyabb.

A legnagyobb arányban Észak-Magyarországon vannak, ott minden ötödik ingatlan lakatlan. 

"A kistelepüléseken egyrészt a kereslet hiánya miatt állnak üresen a házak. Másfelől az elöregedő falvakban kihalnak a tulajdonosok, az örökösök pedig nem az adott településen élnek," mondta Karczagi Attila közgazdász a Népszavának. Hozzátette: 

"a klasszikus, ezerfősnél kisebb falvakban már minden negyedik ház üresen áll."  

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt