Több mint félmillió lakás vagy ház áll üresen országszerte

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

A KSH adatsorára hivatkozva számolt be a Népszava arról, hogy

már több mint félmillió lakás vagy ház áll üresen az országban a KSH adatai szerint. 

A 4,4 millió magyarországi lakóingatlan 12,7 százaléka, mintegy 560 ezer nem lakott. Ezek közel fel az ötezer lakosúnál kisebb településeken van. Az üres lakások aránya Budapesten, Pest megyében és a közép-dunántúli régióban a legalacsonyabb.

A legnagyobb arányban Észak-Magyarországon vannak, ott minden ötödik ingatlan lakatlan. 

"A kistelepüléseken egyrészt a kereslet hiánya miatt állnak üresen a házak. Másfelől az elöregedő falvakban kihalnak a tulajdonosok, az örökösök pedig nem az adott településen élnek," mondta Karczagi Attila közgazdász a Népszavának. Hozzátette: 

"a klasszikus, ezerfősnél kisebb falvakban már minden negyedik ház üresen áll."  

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.