A kaliforniai Halál-völgyben a júliusi 42,28 fokos átlag-hőmérséklettel megdőlt a legforróbb hónap világrekordja

Megdőlt a legforróbb hónap világrekordja a kaliforniai Halál-völgyben, ahol júliusban 42,28 Celsius-fokos napi átlag-hőmérsékletet mértek – közölte az amerikai meteorológiai szolgálat Las Vegas-i irodája. A térség ezzel a saját korábbi rekordját döntötte meg, tavaly mértek itt júliusban 41,89 Celsius-fokot.

Idén júliusban a Death Valley Nemzeti Parkban négy egymást követő napon át 52,7 fokos csúcs-hőmérsékletet mértek, a hónap utolsó 18 napjában a legmagasabb hőmérséklet elérte a 48,8 fokot, és a hőség 10 egymás utáni napon éjszaka sem süllyedt 37,7 fok alá.

A meteorológiai szolgálat közölte, hogy előzetes adatokról van szó, amik még hitelesítésre szorulnak, mielőtt bekerülhetnének a rekordok könyvébe.

A példátlan forróságban egy 57 éves túrázó meghalt, két kiszáradt francia turistát pedig helikopterrel mentettek meg.

A sziklakeménységű sókristályokból álló Devil’s Golf Course (az ördög golfpályája) a Death Valley egyik legérdekesebb képződménye.Fotó: Richard Maschmeyer/robertharding/AFP

A Kalifornia délkeleti részén fekvő sivatagban mérték 1913. július 10-én a Föld eddigi legmagasabb hőmérsékletét, 56,67 Celsius-fokot.

A térségben nyaranta olyan nagy a hőség, hogy a turistáknak legalább napi 4 liter víz fogyasztását javasolják, és azt, hogy figyeljék egymáson a hőgutára utaló jeleket, 10-15 perc szabadban tartózkodás után pedig üljenek be a légkondicionált autójukba lehűlni. (MTI)

Hogy legyen, aki a következő polgármesterről is elmondja az igazat

A kormánymédia százmilliárdokból próbál túlharsogni minden kritikus hangot az országban, amikor pedig választás közeledik, felismerhetetlenre hajlítják a valóságot. Ha szerinted fontos, hogy valódi híreket is lehessen olvasni, akkor támogasd rendszeresen a 444 szerkesztőségét!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.