Egy hajléktalan ellopta egy ruhaárus teherautóját, majd hónapokig abban lakott

Több 444 videó?
Szeretném

A ruhákat árusító sértett 2017. június 30-án délután a teherautójával Esztergom egyik utcáján parkolt, és az indítókulcsot a nyitott járműben hagyva, az egyik üzletbe hordta a ruhákat. A teherautóban volt a forgalmi engedély és a törzskönyv is.

Közben megjelent a helyszínen a vádlott, aki kihasználta az alkalmat, bepattant a kocsiba, és a benne lévő ruhákkal együtt elhajtott, majd az egyik budakalászi áruház parkolójában parkolt le. A vádlott napközben gyalog járt, míg az éjszakákat a teherautó rakterében töltötte.

Az elkövetőt a rendőrök idén március 14-én fogták el, majd a kocsit a sértettnek visszaadták. A ruhákat is visszakapta, de mivel azok hónapokig műanyag zsákokban voltak, penészesek és koszosak lettek, így eladhatatlanok. A kár 574 700 forint.

A férfi által elkövetett lopás 1-5 év szabadságvesztéssel büntetendő. Az új büntetőeljárásról szóló törvény szerint itt is helye van büntetővégzés meghozatalának, mivel a vádlott szabadlábon van, a bűncselekmény elkövetését beismerte, az ügy megítélése egyszerű, és a büntetés célja tárgyalás nélkül is elérhető. (Ügyészség)