Kiemelt beruházássá nyilvánította a kormány a kormányfő vejének luxusszállodáját

politika
2018 augusztus 03., 16:47
comments 137

Milyen előnyei származnak Orbán Ráhel férjének abból, hogy az apósa vezette kormány kiemelt beruházássá nyilvánította azt az építkezést, ami ötcsillagos luxusszállóvá alakítja a úgynevezett Mahart-házat és a vele szomszédos, a Dorottya utca 2. alatt található épületet?


Az RTL Híradója szerint

  1. soron kívüli hatósági eljárás jár neki, ami konkrétan azt jelenti, hogy hónapok helyett 15 napon belül meg kell kapnia az építési engedélyt
  2. azonnal elkezdhet építkezni
  3. ha valaki - mondjuk egy érintett szomszéd - fellebbezne, a kiemelt projekttel nem kell leállni, a bírósági eljárást úgy folytatják le, hogy az építkezés közben folyhat.

A tévcsatorna kérdésére a kormányzati tájékoztatási központ azt válaszolta, hogy a többi belvárosi nagy szállodaépítkezés is megkapta a kiemelt minősítést

"miért pont ez az egy lenne kivétel?"


Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.