Répássy Róbert ügyvédi irodája 3 millió forintért segített az államnak a volt Malév-székház adásvételénél

2018 augusztus 3., péntek 11:27
93

A Lánchíd közelében, az ötcsillagos Sofitel Budapest Chain Bridge Hotel mögött, azzal egy épülettömbben álló épületre 2017. decemberben szerzett az állam elővásárlási jogot, és idén sajtóhírek szerint kb. 2,5 milliárd forintért meg is vette azt.

Az Átlátszó írta meg, hogy a birtokukba került szerződés szerint az adásvételben Répássy Róbert korábbi fideszes országgyűlési képviselő ügyvédi irodája segített az államnak, és a megbízásról szóló szerződés kelte ugyanaz a nap, amikor az állam már meg is vette az ingatlant.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j2) és Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára (j) az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. április 20-án. Balra Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője. Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A Miniszterelnökség ugyanis július 11-én kelt szerződésben bízta meg a Répássy Róbert Ügyvédi Irodát a volt Malév-székház megvásárlásával kapcsolatos egyes jogi feladatokkal, de aznap az állam Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatása szerint már tulajdonjogot is szerzett az ingatlanon.

(Átlátszó)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt