Répássy Róbert ügyvédi irodája 3 millió forintért segített az államnak a volt Malév-székház adásvételénél

POLITIKA
2018 augusztus 03., 11:27
comments 93

A Lánchíd közelében, az ötcsillagos Sofitel Budapest Chain Bridge Hotel mögött, azzal egy épülettömbben álló épületre 2017. decemberben szerzett az állam elővásárlási jogot, és idén sajtóhírek szerint kb. 2,5 milliárd forintért meg is vette azt.

Az Átlátszó írta meg, hogy a birtokukba került szerződés szerint az adásvételben Répássy Róbert korábbi fideszes országgyűlési képviselő ügyvédi irodája segített az államnak, és a megbízásról szóló szerződés kelte ugyanaz a nap, amikor az állam már meg is vette az ingatlant.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j2) és Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára (j) az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. április 20-án. Balra Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője.
photo_camera Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j2) és Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára (j) az Országgyűlés plenáris ülésén 2015. április 20-án. Balra Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője. Fotó: Kovács Tamás/MTI/MTVA

A Miniszterelnökség ugyanis július 11-én kelt szerződésben bízta meg a Répássy Róbert Ügyvédi Irodát a volt Malév-székház megvásárlásával kapcsolatos egyes jogi feladatokkal, de aznap az állam Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatása szerint már tulajdonjogot is szerzett az ingatlanon.

(Átlátszó)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.