V4-es postagalamb-röptetés Lajosmizsén

ÁLLAT
2018 augusztus 03., 06:53
comments 36

A magyar mezőgazdaság, azon belül is az állattenyésztés hagyományairól beszélt a mezőgazdaságért felelős államtitkár csütörtökön Lajosmizsén, a Postagalambok határok nélkül nevű konferencia megnyitóján.

photo_camera Weidel Walter, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat főtitkára, Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár, Garaczi János, a Tanyacsárda ügyvezető igazgató, Bárdos István, a Nemzetközi Postagalamb Szövetség (FCI) elnöke, Krzysztof Kawaler Lengyel, a szövetség alelnöke, Daniel Krajcik, a Szlovák Nemzetközi Galambröptető Egyesület alelnöke (b-j) a visegrádi négyek (V4) és más szomszédos országok részvételével rendezett, a Postagalambok határok nélkül című 3 napos tanácskozást megnyitó postagalamb-röptetésen a lajosmizsei Tanyacsárdánál 2018. augusztus 2-án. Fotó: Bús Csaba/MTI/MTVA

Feldman Zsolt szerint a postagalambászat az állattenyésztésnek egy különleges felkészültséget igénylő szegmense. „Büszkék lehetünk azokra az eredményekre is, amiket a magyar galambtenyésztők értek el a nemzetközi versenyeken” – mondta az államtitkár, aki szerint a magyar paraszti gazdálkodásnak szerves része volt a galambászat. Fontosnak nevezte, hogy ezekre a hagyományokra építve sikeresek a postagalambászok a nemzetközi színtéren. Feldman gratulált a Nemzetközi Postagalamb Szövetségnek ahhoz, hogy elindította a visegrádi országok közreműködésével a postagalambászok közötti szakmai párbeszédet.

A V4 és más szomszédos országok részvételével rendezett tanácskozás részvevői több mint 100 ezer galambászt képviselnek – mondta köszöntőjében Bárdos István, a Nemzetközi Postagalamb Szövetség (FCI) és a Magyar Postagalamb Szövetség elnöke. Jelezte, a konferenciasorozat Portugáliában kezdődött, és a mostani fórum a második, ahol megvitatják a galambászat legfontosabb kérdéseit, a madárinfluenzától a madarak ázsiai kereskedelméig. Bárdos István közölte azt is, hogy a szakmai tanácskozást januárban Romániában folytatják, és jövőre Oroszországban is megvitatják az ágazat jövőjét is meghatározó témákat.

photo_camera Fotó: Bús Csaba/MTI/MTVA

A háromnapos tanácskozás megnyitója közös postagalamb-röptetéssel zárult. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.