Egy napon belül két halálos csónakbaleset is történt Velencében

Motorcsónakkal ütközött össze egy halászladik a velencei lagúnában szombatra virradóra, a balesetben ketten életüket vesztették, és négyen megsérültek. Később egy másik csónakbalesetben Velence óvárosának határában még egy ember meghalt, és négyen megsérültek.

Az első baleset halálos áldozata két halász. A baleset kevéssel éjfél előtt történt Sant'Andrea szigete környékén. A motorcsónakban négyen, a halászcsónakban ketten voltak. Az ANSA olasz hírügynökség értesülése szerint a motorcsónak belerohant a ladikba.

A második szerencsétlenségben egy helyi férfi vesztette életét, és négyen megsérültek, amikor feltehetően az erős hullámzás miatt felborult a csónakjuk.

„Velence sajnos tengeri országúttá vált”, „a gondolások és halászok tiltakozásai eddig süket fülekre leltek” – mondta Stefano Pedica, a balközép Demokrata Párt helyi politikusa, aki szerint a város polgármesterének be kell tiltania a motorcsónakokat.

Illusztráció: Manuel Cohen/Manuel Cohen

Velencében a vízi közlekedés régóta politikai viták tárgyát képezi. Bírálatok szerint túl sok hajó használja a város csatornáit: vízibuszok és vízitaxik mellett gondolák és motorcsónakok is használják a forgalmas csatornákat. (MTI)