Először büntettek nikábot viselő nőt Dániában

Egy 28 éves nőt büntettek meg először Dániában azért, mert a teljes arcát elfedő nikábot viselt a szerdán életbe lépett tiltás ellenére. A BBC beszámolója szerint az ország északkeleti részén fekvő Hordsholm egyik bevásárlóközpontjából hívták ki a rendőröket pénteken, miután a biztonsági kamerák képén észrevették a nikábot viselő nőt. Állítólag a többi vásárló erőszakkal levetette vele, de mire a rendőrök kiérkeztek, újra rajta volt. A járőrök közölték vele, hogy az 1000 koronás büntetés mellett döntenie kell: vagy leveszi, vagy elhagyja a nyilvános helyet. A nő az utóbbi mellett döntött. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.