Először büntettek nikábot viselő nőt Dániában

külföld
2018 augusztus 04., 07:06

Egy 28 éves nőt büntettek meg először Dániában azért, mert a teljes arcát elfedő nikábot viselt a szerdán életbe lépett tiltás ellenére. A BBC beszámolója szerint az ország északkeleti részén fekvő Hordsholm egyik bevásárlóközpontjából hívták ki a rendőröket pénteken, miután a biztonsági kamerák képén észrevették a nikábot viselő nőt. Állítólag a többi vásárló erőszakkal levetette vele, de mire a rendőrök kiérkeztek, újra rajta volt. A járőrök közölték vele, hogy az 1000 koronás büntetés mellett döntenie kell: vagy leveszi, vagy elhagyja a nyilvános helyet. A nő az utóbbi mellett döntött.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.