Ha a pénzügyminiszternek gondjai vannak a magyar vállalkozókkal, akkor ne Tusványoson, hanem velük beszélje meg

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"Ha a pénzügyminiszternek, és az innovációs tárca vezetőjének gondjai vannak a hazai vállalkozókkal, akkor azokat miért nem a Magyarországon, az erre szakosodott intézményes fórumokon mondták el, mint amilyen például a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fóruma," mondta a Népszavának a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára Varga Mihály és Palkovics László tusnádfürdői kijelentéseire. Emlékezetes: a pénzügyminiszter többek közt azt mondta, hogy a magyar kkv-k közül "sokuknak egy nyomorult honlapja sincs" Dávid Ferenc hozzátette: 

"mi elsősorban nem azt várjuk el a területek felelős vezetőitől, hogy akár szarkasztikusan, akár másképpen diagnosztizáljanak, mert azt nagyjából mi is tudjuk, mi a baj a hazai vállalkozásokkal. Sokkal fontosabb lett volna, hogy a terápiáról beszéljenek, de nem emlékszem, hogy erről szó esett volna."

Szerinte úgy beszélt a két miniszter mintha a kialakult helyzethez semmi közük sem lenne. Arra a kérdésre, hogy milyen terápiára lenne szükség, a VOSZ főtitkára azt válaszolta, hogy

"talán a legfontosabb tényező a gazdasági jogbiztonság. (..) Ha a kormányzat azt várja a kis- és közepes vállalkozásoktól, hogy fejlesszenek, hitelt, munkatársakat vegyenek fel, hogy korszerű gépeket vásároljanak, exportpiacokra igyekezzenek kijutni, akkor azt kellene látniuk, érezniük hogy nem játékai mindenféle szélnek."

Szerinte nagy probléma a drága és túlduzzasztott államigazgatás is. Nincs szükség öt szintű közigazgatásra, mondta Dávid. 

"A nyolc évvel ezelőtti miniszterelnöki ígérethez, az olcsóbb, hatékonyabb kormányzáshoz, államhoz képest drágább, nagyobb és még nehézkesebb állam, illetve kormány működik ma,"

tette hozzá. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.