Ha a pénzügyminiszternek gondjai vannak a magyar vállalkozókkal, akkor ne Tusványoson, hanem velük beszélje meg

POLITIKA
2018 augusztus 4., 6:49
comments 99

"Ha a pénzügyminiszternek, és az innovációs tárca vezetőjének gondjai vannak a hazai vállalkozókkal, akkor azokat miért nem a Magyarországon, az erre szakosodott intézményes fórumokon mondták el, mint amilyen például a versenyszféra és a kormány állandó konzultációs fóruma," mondta a Népszavának a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára Varga Mihály és Palkovics László tusnádfürdői kijelentéseire. Emlékezetes: a pénzügyminiszter többek közt azt mondta, hogy a magyar kkv-k közül "sokuknak egy nyomorult honlapja sincs" Dávid Ferenc hozzátette: 

"mi elsősorban nem azt várjuk el a területek felelős vezetőitől, hogy akár szarkasztikusan, akár másképpen diagnosztizáljanak, mert azt nagyjából mi is tudjuk, mi a baj a hazai vállalkozásokkal. Sokkal fontosabb lett volna, hogy a terápiáról beszéljenek, de nem emlékszem, hogy erről szó esett volna."

Szerinte úgy beszélt a két miniszter mintha a kialakult helyzethez semmi közük sem lenne. Arra a kérdésre, hogy milyen terápiára lenne szükség, a VOSZ főtitkára azt válaszolta, hogy

"talán a legfontosabb tényező a gazdasági jogbiztonság. (..) Ha a kormányzat azt várja a kis- és közepes vállalkozásoktól, hogy fejlesszenek, hitelt, munkatársakat vegyenek fel, hogy korszerű gépeket vásároljanak, exportpiacokra igyekezzenek kijutni, akkor azt kellene látniuk, érezniük hogy nem játékai mindenféle szélnek."

Szerinte nagy probléma a drága és túlduzzasztott államigazgatás is. Nincs szükség öt szintű közigazgatásra, mondta Dávid. 

"A nyolc évvel ezelőtti miniszterelnöki ígérethez, az olcsóbb, hatékonyabb kormányzáshoz, államhoz képest drágább, nagyobb és még nehézkesebb állam, illetve kormány működik ma,"

tette hozzá. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt