Hálát adtak megmenekülésükért, hazatértek a barlangból kimentett thai gyerekek a kolostorból

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

Nagyszabású búcsúünnepség után hazatértek a buddhista kolostorból a barlangból kimentet thai ifi focicsapat tagjai szombaton, írja az AP. A gyerekek tíz napra, edzőjük három hónapra vonult el, hogy hálát adjanak a megmenekülésükért. 

Fotó: PANUMAS SANGUANWONG/AFP

A beszámoló szerint a szombati búcsúra háromszázan gyűltek össze, és ajándékokkal halmozták a kolostort, és lakóit. 

A 12 fiú edzőjükkel még június végén rekedt a Tham Luang barlangrendszerben. Kilenc nap után találtak rájuk, mindannyiukat sikerült kimenteni, de a thai haditengerészet egyik búvárja életét vesztette az egyik előkészítő művelet során.

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.