Méhpusztulásért felelős gyomirtókat és GMO-növényeket is lehet használni amerikai vadasparkokban

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

A Trump-kormány – szembemenve a 2014-ben hozott politikával, a környezetvédők haragját kiérdemelve – az amerikai szövetségi vadasparkok területén feloldotta a tiltást azoknak a gyomirtóknak (neonikotinoid peszticideknek) a használatára, amik felelősek lehetnek a méh- és egyéb rovarpopulációk csökkenéséért, illetve a genetikailag módosított növények termesztését is engedik ezeken a helyeken. (Egyes nemzeti vadvédelmi menedékhelyeken korlátozottan engedélyezett a mezőgazdasági tevékenység.)

A döntés mellett azzal is érvelnek, hogy a génmódosított növényekre való átállás javítaná a vándorló madarak – köztük a kacsa és a liba – táplálékát. (Több helyen ezekre vadásznak a vadászok.) Több mint 50 vadasparkról van szó., ezek együtt 607 ezer km2-t tesznek ki.

Mióta Donald Trump a Fehér Házba került, környezetvédelmi törvények sorozatát kaszálta el üzleti célokból. (BBC)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.