Albániában nyílik a NATO első légibázisa a Balkánon

külföld
2018 augusztus 05., 07:36
comments 238

Az Észak-atlanti Tanács jóváhagyta, hogy Albániában épüljön meg az első balkáni NATO-légibázis - írta Facebook-bejegyzésében az albán miniszterelnök.

Edi Rama szerint a kucovai reptér felújításának költsége csak a projekt első részében több mint 50 millió eurót (16 milliárd forintot) tesz ki. Az Albániában megépítendő légi támaszpont a logisztikát, a légvédelmet és a személyzet kiképzését érintő ügyekben fog segítséget nyújtani a NATO-erőknek - mondta Rama.

Edi Rama a bal felső sarokban látható ezen a csodálatos fotón
photo_camera Edi Rama a bal felső sarokban látható ezen a csodálatos fotón Fotó: LUDOVIC MARIN/AFP

A korábban a Varsói Szerződéshez és a kommunista blokkhoz tartozó Albánia 2009-ben Horvátországgal együtt lépett be a NATO-ba, és azóta próbálja kipofozni elavult hadi felszereléseit. A térségből Görögország 1952, Bulgária 2004, Montenegró pedig 2017 óta a katonai szövetség része, Macedónia egy hónapja kapott meghívót a csatlakozási tárgyalások megkezdésére. (AP, MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.