Albániában nyílik a NATO első légibázisa a Balkánon

Az Észak-atlanti Tanács jóváhagyta, hogy Albániában épüljön meg az első balkáni NATO-légibázis - írta Facebook-bejegyzésében az albán miniszterelnök. 

Edi Rama szerint a kucovai reptér felújításának költsége csak a projekt első részében több mint 50 millió eurót (16 milliárd forintot) tesz ki. Az Albániában megépítendő légi támaszpont a logisztikát, a légvédelmet és a személyzet kiképzését érintő ügyekben fog segítséget nyújtani a NATO-erőknek - mondta Rama. 

Edi Rama a bal felső sarokban látható ezen a csodálatos fotónFotó: LUDOVIC MARIN/AFP

A korábban a Varsói Szerződéshez és a kommunista blokkhoz tartozó Albánia 2009-ben Horvátországgal együtt lépett be a NATO-ba, és azóta próbálja kipofozni elavult hadi felszereléseit. A térségből Görögország 1952, Bulgária 2004, Montenegró pedig 2017 óta a katonai szövetség része, Macedónia egy hónapja kapott meghívót a csatlakozási tárgyalások megkezdésére. (AP, MTI)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.