Az aranyat és az ezüstöt is magyar versenyző nyerte 200 pillangón a glasgow-i úszó Európa-bajnokságon

2018 augusztus 5., vasárnap 19:57

Milák Kristóf arany-, Kenderesi Tamás pedig ezüstérmet szerzett 200 méter pillangón vasárnap az úszók Glasgow-ban zajló Európa-bajnokságán.

Az ezüstérmes Kenderesi Tamás és az aranyérmes Milák Kristóf a glasgow-i úszó Európa-bajnokságon. Fotó: Patrick B. Krämer/MTI/MTVA

 A 18 éves Milák 1:52.79, a 21 éves Kenderesi 1:54.36 perces idővel ért célba.Az elődöntőből Kenderesi a legjobb, Milák pedig a második idővel került a döntőbe. Igaz, az előfutamban mindketten gyorsabban úsztak, amire szükségük is volt, mivel a négy magyar induló közül - a szabályok szerint - csak kettő juthatott tovább az elődöntőbe. A 2010-ben ifjúsági olimpiai bajnok Biczó Bence pedig a mezőny harmadik, míg a címvédő, 2015-ben világbajnok Cseh László az ötödik idejével esett ki.

A rajt után Milák a várakozásoknak megfelelően az élre állt és óriási iramot diktált, a féltávnál már másfél másodperc volt az előnye. Az utolsó ötvenre fordulva nem volt kérdés a győzelme, csak az Európa-csúccsal harcolt, de végül kilenc századdal elmaradt attól. Közben Kenderesi a tőle megszokott kiváló hajrával lett második.

Milák a magyar úszóválogatott első aranyát nyerte Glasgow-ban, ahol az eddigi egyetlen magyar érmet szombaton Késely Ajna szerezte, aki 800 méter gyorson végzett a második helyen. (via MTI)