Összecsaptak a rendőrökkel a szélsőjobb ellen tüntetők Portlandben

A rendőrség villanógránátokkal és spray-vel oszlatta fel a tömeget Portlandben a Patriot Prayer nevű jobboldali csoport tüntetésén baloldali ellentüntetők is megjelentek. A rendőrség eleve nagy erőkkel vonult ki, mert attól tartottak, ugyanúgy elszabadulhat az erőszak, mint tavaly  Charlottesville-ben, ahol egy ellentüntető meghalt. 

A Patriot Prayer tagjaiFotó: Emily Molli/NurPhoto

A Patriot Prayer felvonulását a Republikánus Párt helyi jelöltje, Joey Gibson vezette.  Gibson szerint csak Istenért és a szabadságért álltak ki. Miután a csoport gyülekezni kezdett az egyik parkban, megjelentek az ellentüntetők is, akik azt skandálták nekik, hogy nácik haza. Az ezer fős ellentüntető tömegben ott voltak a szélsőbaloldali black bloc tagjai is. 

A rendőrök megpróbálták szétválasztani a két tábort, de a tüntetők kövekkel és üvegekkel dobálták meg őket. Négy embert őrizetbe vettek, legalább három ember pedig orvosi ellátásra szorult. (BBC/Guardian)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.