Trump elismerte, hogy a fia Hillary Clinton miatt találkozott az oroszokkal

Az amerikai elnök vasárnap elismerte, hogy a 2016-os elnökválasztási kampány alatt a fia oroszokkal találkozott a Trump Towerben, hogy információkat szerezzen Hillary Clintonról. De Trump ebben semmi rosszat nem lát, szerinte mindez teljesen legális volt, és a politikában mindig így csinálták.

Donald Trump és fia, Donald Trump, Jr.Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP

Igaz, korábban még úgy próbálta beállítani a találkozót, mintha ott orosz gyerekek örökbefogadásáról lett volna szó. Most a Twitteren elismerte, hogy a találkozón a fia, Donald az ellenfeléről akart információkat szerezni. Eddig ez volt az elnök legegyértelműbb nyilatkozata a találkozóval kapcsolatban.

Ugyanebben a bejegyzésben tagadta a CNN korábbi értesülését, miszerint amiatt aggódott volna, hogy a fia bajba kerülhet amiatt, hogy oroszokkal találkozik, köztük egy olyan jogásszal, akinek a Kremlben is vannak kapcsolatai. Hozzátette azt is, hogy előzőleg nem tudott a találkozóról.

Bár a politikai kampányokban a jelöltek tényleg szoktak információt gyűjteni az ellenfelükről, de azért mégsem olyan országok képviselőitől, akik ellen szankciók vannak érvényben. Robert Mueller különleges ügyész pont azt vizsgálja, hogy Trump kampánycsapata együttműködött-e Oroszországgal, hogy befolyásolják az elnökválasztás eredményét.  (Reuters)

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.