Trump elismerte, hogy a fia Hillary Clinton miatt találkozott az oroszokkal

külföld
2018 augusztus 05., 20:33
comments 170

Az amerikai elnök vasárnap elismerte, hogy a 2016-os elnökválasztási kampány alatt a fia oroszokkal találkozott a Trump Towerben, hogy információkat szerezzen Hillary Clintonról. De Trump ebben semmi rosszat nem lát, szerinte mindez teljesen legális volt, és a politikában mindig így csinálták.

Donald Trump és fia, Donald Trump, Jr.
photo_camera Donald Trump és fia, Donald Trump, Jr. Fotó: BRENDAN SMIALOWSKI/AFP

Igaz, korábban még úgy próbálta beállítani a találkozót, mintha ott orosz gyerekek örökbefogadásáról lett volna szó. Most a Twitteren elismerte, hogy a találkozón a fia, Donald az ellenfeléről akart információkat szerezni. Eddig ez volt az elnök legegyértelműbb nyilatkozata a találkozóval kapcsolatban.

link Forrás

Ugyanebben a bejegyzésben tagadta a CNN korábbi értesülését, miszerint amiatt aggódott volna, hogy a fia bajba kerülhet amiatt, hogy oroszokkal találkozik, köztük egy olyan jogásszal, akinek a Kremlben is vannak kapcsolatai. Hozzátette azt is, hogy előzőleg nem tudott a találkozóról.

Bár a politikai kampányokban a jelöltek tényleg szoktak információt gyűjteni az ellenfelükről, de azért mégsem olyan országok képviselőitől, akik ellen szankciók vannak érvényben. Robert Mueller különleges ügyész pont azt vizsgálja, hogy Trump kampánycsapata együttműködött-e Oroszországgal, hogy befolyásolják az elnökválasztás eredményét.  (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.