Hatalmasat robbant egy tartálykocsi a bolognai reptér mellett, legalább két halott


Legalább két halálos és több tucat sérült áldozata van annak a robbanásnak, ami hétfő délután történt a bolognai Guglielmo Marconi reptér közelében. A Reuters tudósítása szerint akkora volt a robbanás, hogy egy közeli betonhíd is beszakadt.

Egy gyúlékony anyagot szállító tartálykocsi robbant fel, és borult lángba, majd a tűz elért több közelben álló gépkocsit, amik közül több is lángra kapott. 

Az első híradások szerint a sérüléseket és a haláleseteket a detonációtól óriási sugárban széjjelrepülő roncs- és üvegdarabok okozták. 

Az olasz médiában meg nem erősítette információként az terjed, hogy egy kamion ütközött a tartálykocsival, és ez okozta a katasztrófát. 

Egy videófelvételen látszik, hogy valósággal összeomlott a híd a robbanás alatt:

A robbanás után olyan mélységig roncsolódott a híd és az útfelület, hogy hosszú időre teljesen lebénult a közlekedés Milánó és Bologna között. 

A tartálykocsi vezetőjét egyelőre nem azonosították, a tüzet az eset után nem sokkal a kiérkező észak-olasz tűzoltóknak sikerült eloltaniuk. (Reuters)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.