Hatalmasat robbant egy tartálykocsi a bolognai reptér mellett, legalább két halott

baleset
2018 augusztus 06., 14:14
comments 43


Legalább két halálos és több tucat sérült áldozata van annak a robbanásnak, ami hétfő délután történt a bolognai Guglielmo Marconi reptér közelében. A Reuters tudósítása szerint akkora volt a robbanás, hogy egy közeli betonhíd is beszakadt.

link Forrás

Egy gyúlékony anyagot szállító tartálykocsi robbant fel, és borult lángba, majd a tűz elért több közelben álló gépkocsit, amik közül több is lángra kapott. 

Az első híradások szerint a sérüléseket és a haláleseteket a detonációtól óriási sugárban széjjelrepülő roncs- és üvegdarabok okozták. 

Az olasz médiában meg nem erősítette információként az terjed, hogy egy kamion ütközött a tartálykocsival, és ez okozta a katasztrófát. 

Egy videófelvételen látszik, hogy valósággal összeomlott a híd a robbanás alatt:

link Forrás

A robbanás után olyan mélységig roncsolódott a híd és az útfelület, hogy hosszú időre teljesen lebénult a közlekedés Milánó és Bologna között. 

A tartálykocsi vezetőjét egyelőre nem azonosították, a tüzet az eset után nem sokkal a kiérkező észak-olasz tűzoltóknak sikerült eloltaniuk. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.