Irtózat az új-mexikói sivatagban: 11 éhező gyereket + 3 anyát tartott fogva 2 fegyveres egy földbe ásott lakóautóban

Egy, az új-mexikói sivatag talajába félig beásott, víz és elektromos áram nélküli, mocskos, forró lakóautóban 11, majdnem halálra éheztetett gyereket találtak az amerikai rendőrök. A gyerekek - akik közül a legfiatalabb 1, a legidősebb 15 éves volt - cipő nélkül, rongyokba burkolva, farkaséhesen nyomorogtak a járműbe zárva.

A helyszín egy raklapokból és szemétből összerakott, hajléktalantanya jellegű alkalmi lakóhely volt, aminek a közepén, egy felülről piszkos fóliával eltakart, félig a talajba ásott lakókocsiba zárva éltek a gyerekek, egyelőre nem tudni, hogy mióta.

"Úgy néztek ki, mint a harmadikvilágbeli menekültek"

- nyilatkozta az egyik megtalálójuk, aki arról sz6ámolt be, hogy a lesoványodott, szurtos gyerkek bordái majd kibökték a bőrüket.

Hogy a rejtély még mélyebb legyen, a gyerekcsapat mellett két felfegyverzett férfit és három fegyvertelen nőt is találtak a helyszínen. Midenkit kihallgattak, majd az utóbbiakat elengedték. A CNN szerint a 3 nő a gyerekek anyja lehet. Jerry Hogrefe seriff szerint a két férfi megfélemlítette a gyerekeket és a nőket, akiket agymosásnak vetették alá.

A két fegyveresnél egy AR 15-ös féluatomata gépkarabélyt - az egyik legnépszerűbb ámokfutófegyvert - 30-as teli tárakat, négy pisztolyt és azokhoz való lőszereket találtak.

Az egyik fickót, a Georgia államból származó Siraj Ibn Wahhajjt a hároméves kisfia elrablása miatt körözték. De a fiú nem volt a 11 éhező gyerek között.

A helyszínen mindössze pár krumplit és egy csomag rizst találtak a rendőrök.

A hatóságok úgy jutottak a horrortábor nyomára, hogy december óta keresték a kisfiát elrabló Wahhajt, akinek a nyomát Új-Mexikó államig tudták követni. Ezek után a helyi seriff olyan üzenetet kapott, amiben valaki - mintegy továbbítva a gyerekek üzenetét - azt írta, hogy "éhezünk és szomjazunk". Az üzenetben megemlítették a konkrét helyszínt is, a rendőrök ezután rohanták le a táborhelyet.


Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.