Oszama bin Laden fia feleségül vette Mohammed Atta lányát

külföld
2018 augusztus 06., 05:29
comments 97
Hamza bin Laden
photo_camera Hamza bin Laden Fotó: Handout / FEDERATION FOR DEFENSE OF DEMOCRACIES / AFP

A néhai terroristavezér, Oszama bin Laden fia, Hamza feleségül vette Oszama bin Laden legnagyobb szabású terrortámadása, a 2001. szeptember 11-i merényletek fő végrehajtója, Mohammed Atta lányát, erősítette meg a Guardiannek a bin Laden család. A házasság tényét Oszama bin Laden féltestvérei erősítették meg a Guardiannek adott interjújukban. Ahmad és Hasszan al-Attasz szerint Hamza időközben az al-Kaida egyik vezetője lett, és bosszút forral apja halála miatt.

Oszama bin Laden három felesége élte túl a terroristavezért, Hamza egyikük, Hájria Szabar fia. Szabar bin Ladennel volt Abbottabadban, amikor férjét megölték az amerikai kommandósok. Hamza apja halála után egyből bosszúra szólított.

"Úgy hallottuk, hogy elvette Mohammed Atta lányát. Nem tudjuk, hol, talán Afganisztánban" - mondta a Guardiannek Ahmad al-Attasz.

A nyugati titkosszolgálatoknak szintén nincsenek pontos információi Hamza bin Laden hollétéről, bár az utóbbi két évben egyre többet tesznek felkutatásáért, mert úgy tartják, hogy ő képes lehet életet lehelni az amúgy eljelentéktelenedett al-Kaidába, fel tudja tüzelni a néhai terroristavezér rajongóit. Házassága Atta lányával jelzi, hogy a szeptember 11-i merénylethez kötődők még mindig központi részét képzik a terrorszervezetnek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.