Robert Redford 81 évesen visszavonul

2018 augusztus 6., hétfő 19:27
254

Fotó: TIZIANA FABI/AFP

A 81 éves amerikai színész az Entertainment Weekly-nek adott interjújában beszélt arról, hogy minden bizonnyal következő filmje (The Old Man and The Gun) lesz az utolsó, amiben szerepelni fog. 

„Soha ne mondd, hogy soha, de nagyjából arra jutottam, hogy nekem a színészet ennyi volt” 

- mondta a magazinnak Redford, akinek utolsó szerepe egy megtörtént eseményt dolgoz fel, főhőse (azaz Redford) pedig Forrest Tucker, egy bűnöző, aki 15 éves korától kezdve élete nagy részét rács mögött töltötte, és állítása szerint 12-szer szökött meg onnan. 

Redford producerként is és rendezőként is évtizedek óta aktív, - alapítója a világhírű Sundance független filmfesztiválnak -, de már két éve pedzegette, hogy inkább csak a filmkészítésre koncentrálna. 1981-ben rendezőként sikerült neki, ami színészként sosem: Oscar-díjat kapott az Ordinary People rendezéséért.

Az interjúban úgy fogalmaz, hogy 21 éves kora óta színészkedik, épp elég volt, és ha már, akkor egy jókedvű filmmel vonul vissza, mint amilyen az utolsó lesz. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt