Robert Redford 81 évesen visszavonul

FILM
2018 augusztus 06., 19:27
comments 254

photo_camera Fotó: TIZIANA FABI/AFP

A 81 éves amerikai színész az Entertainment Weekly-nek adott interjújában beszélt arról, hogy minden bizonnyal következő filmje (The Old Man and The Gun) lesz az utolsó, amiben szerepelni fog. 

„Soha ne mondd, hogy soha, de nagyjából arra jutottam, hogy nekem a színészet ennyi volt” 

- mondta a magazinnak Redford, akinek utolsó szerepe egy megtörtént eseményt dolgoz fel, főhőse (azaz Redford) pedig Forrest Tucker, egy bűnöző, aki 15 éves korától kezdve élete nagy részét rács mögött töltötte, és állítása szerint 12-szer szökött meg onnan. 

Redford producerként is és rendezőként is évtizedek óta aktív, - alapítója a világhírű Sundance független filmfesztiválnak -, de már két éve pedzegette, hogy inkább csak a filmkészítésre koncentrálna. 1981-ben rendezőként sikerült neki, ami színészként sosem: Oscar-díjat kapott az Ordinary People rendezéséért.

Az interjúban úgy fogalmaz, hogy 21 éves kora óta színészkedik, épp elég volt, és ha már, akkor egy jókedvű filmmel vonul vissza, mint amilyen az utolsó lesz. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.