Domokos László hirtelen az MTA kutatóitól kezdte félteni az adóforintokat

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

"Megélhetésekről, egzisztenciákról, tudományos karrierekről van szó. Ők azzal érvelnek, hogy egy alapkutatás...."

"Itt meg adófizető állampolgárokról van szó. Önökről. Tízmillió állampolgárról,"

reagált Domokos László, az Állami Számvevőszék elnöke az Echo TV Napi aktuális című műsorában hétfő este. Váratlanul a Magyar Tudományos Akadémia finanszírozási ügye hozta ki az adófizetői fillérek őrét Domokosból. Kijelentette:

"természetesen nem úgy a levegőből jön ez a pénz. Ezt bizony mindennap összerakják az adófizetők."

Szerinte a hatékonysági szempontoknak meg kell jelennie most már az Akadémia kutatásainál, de persze csak azért, hogy "amit csináltunk, azt jobban csináljuk."

A 2018-as országgyűlési választáson elmaradt az ellenzéki összefogás, a Fidesz pedig újra kétharmados többséget szerzett. Az ide vezető titkos tárgyalásokról, és a színfalak mögött zajló belső küzdelmekről szól a MAKRO legfrissebb száma. Magyari Péter, a 444 egyik legismertebb oknyomozó újságírója hónapok át készített háttérinterjúkat a hazai politikai élet legbefolyásosabb szereplőivel, és ezek alapján keresi a választ a magyar demokrácia alapkérdésre: “Leváltható-e még választásokon a kormány?”

Megveszem a Makrót
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.