Kórházba került, amikor részegen szétverte a szomszéd ajtaját, majd ott fojtogatni kezdte az egyik ápolót

bűnügy
2018 augusztus 07., 05:51

A 44 éves kecskeméti férfi február 11-én délelőtt egy kecskeméti társasház utcára néző nyitott folyosóján szitkozódva, kiabálva az otthon tartózkodó idős szomszédasszonya bejárati ajtaját ütögetni kezdte és követelte, hogy jöjjön ki a lakásból. 

A férfi azon húzta fel magát, hogy az asszony fia előző hónapban biztonsági kamerát szereltetett fel a lakásba és az erkélyre is, a kamera pedig 2018. február 3-án rögzítette, ahogy a társasház hátsó részén lévő parkolóban valaki több ott parkoló gépjármű kerekét kiszúrta.

A feldühödött férfi olyan erővel rángatta és ütögette az ajtót, hogy az ajtótok eltört, az ajtólapból egy darab kitört, az ajtó zárhatatlanná vált. A támadás miatt az idős nő félelmében elhagyta otthonát, és oda azóta sem mert visszaköltözni.

A vádlott a szándékos rongálással 88 ezer forint kárt okozott szomszédjának. Az ügyészség szerint a férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen. 

A helyszínre érkezett járőrök a részeg férfit előállították, majd állapota miatt kórházba vitték. A vádlott a kórházban az őt ellátó szakápolóra támadt, nyakát hirtelen megragadva nagy erővel szorítani kezdte. A szakápoló nyolc napon belül gyógyuló nyaki zúzódásos sérüléseket szenvedett.

Az ügyészség a többszörösen büntetett előéletű vádlottat rongálás és garázdaság vétségével, továbbá közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettével vádolja, és vele szemben börtönbüntetés kiszabását kezdeményezte. A férfi bűnösségéről a Kecskeméti Járásbíróság fog dönteni. (Ügyészség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.