Hétvégén jön a hidegfront, de az ország nagy részén ez sem segít

Hétvégén éri el az országot egy gyengülő hidegfront, de jelentős enyhülés nem várható - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán közzétett, 

Vakít a fény, tombol a nyár

című old school videójából. Kuntár Roland meteorológus andalító hangon fejtegeti benne, hogy anticiklon alakítja az időjárást, és a sok napsütést csak kevés felhő zavarja. 

A részletek:

  • Csütörtökön tovább fokozódik a hőség. A napi középhőmérséklet 24-28 fok között valószínű. Napközben 32-36 fokig melegszik a levegő. A Balaton Siófoknál 27 fokos lesz. Csak az északkeleti megyékben lehetnek kis eséllyel záporok, zivatarok. 
  • Pénteken hajnalban 17-23 fok lehet, délután 30-35 fokig melegszik a levegő. Ekkor már megközelíti egy hidegfront a térséget, emiatt északnyugaton előfordulhatnak záporok, zivatarok. 
  • Szombaton már az ország felett lesz a front, de feloszlik a rohadék, ezért jelentős lehűlést nem okoz. Nyugaton 25-30 fok között alakulnak a maximumok, míg keleten néhol 32-33 fok is lehet. A nap elején főként a Dunántúlon, később a középső területeken lehetnek záporok, zivatarok.

(via MTI)

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.