„Itt van egy kis sósav, igyál”- mondta a részeg férfi, majd leöntötte az ismerősét

bűnügy
2018 augusztus 08., 07:30
comments 139

A Baranya Megyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki 2017 novemberében sósavat öntött ismerősére.

A férfi az áldozatnál lakott szívességi lakáshasználóként egy Pécs melletti településen. Tavaly novemberben a vádlott a közös lakásból dolgozni ment, azonban a nap során jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott, így délutánra már erősen részeg volt.

Amikor hazaért, a ház folyosóján sósavat öntött egy műanyag edénybe, majd belépett az áldozat szobájába. Itt minden előzmény, vita nélkül azt mondta a sértettnek, hogy „itt van egy kis sósav, igyál”, és nagy lendülettel ráöntötte a maró anyagot.

Az áldozat még az arca elé kapta a kezét, így az arca nem sérült meg, de a mellkasán, hátán, hasán égési sérüléseket szenvedett. A sérülések közvetlen életveszélyesek voltak, mivel orvosi ellátás hiányában akár meg is halhatott volna a sértett.

Ezért ez életveszélyt okozó testi sértés bűntettének minősül, amit a törvény kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel fenyeget. A férfi a cselekmény elkövetése óta előzetes letartóztatásban van. (Ügyészség)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.