Merkel megegyezett a spanyol kormánnyal a menedékkérők visszaküldéséről

A német kormány szerdán bejelentette, hogy megállapodott a spanyol kormánnyal a menedékkérők visszaküldéséről. Így azokat, akiket Spanyolországban regisztráltak a hatóságok, de továbbmentek, 48 órán belül visszaküldhetik Németországból. A megállapodás szombaton lép életbe.

Angela Merkel még júniusban tett ígéretet arra, hogy menekültügyi egyezményt köt Görögországgal, Olaszországgal és Spanyolországgal. A német kancellár ezen a hétvégén Pedro Sánchez spanyol miniszterelnököt is meglátogatja. A központi témájuk a migráció lesz.

Az olasz és a görög kormányokkal egyelőre még zajlanak a tárgyalások, Horst Seehofer belügyminiszter azt követelte, legkésőbb augusztus elejére derüljön ki, hogy összehozhatók-e a menedékkérők visszaküldéséről szóló megállapodások. A belügyminiszter korábban azzal fenyegetőzött, hogy ha nem jönnek létre a megállapodások, egyedül dönt a menedékkérők visszaküldéséről. (Spiegel)

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.