A Klebelsberg Központ vezetője: Nagyon rossz tendenciának tartom, hogy sok 14-15 éves gyerek már éjszakai szórakozóhelyekre jár

oktatás
2018 augusztus 09., 07:39
comments 597

Hosszú interjút adott a Klebelsberg Központ új vezetője, Hajnal Gabriella a Magyar Időknek, két témát szemlézünk:

A tanulók túlterheltsége

"Az iskola mellett a szülők felelősségét is végig kell gondolni ebben a kérdésben," mondta Hajnal. Szerinte

"sok esetben ők maguk íratják be rengeteg különórára a gyermekeiket."

Hozzátette: tapasztalatai szerint "a kevesebb gyakran több, alacsonyabb óraszámban, kisebb ismeretmennyiséggel, ugyanakkor a fejlesztésre helyezett hangsúllyal sokkal jobban elmélyíthető a diákok később is kamatoztatható tudása."

Az iskolák szerepe abban, hogy a diákok helyén kezeljék a drogfogyasztást

Hajnal szerint a megelőzés a legfontosabb, 

"de azt is látni kell, hogy a szülők felelősségét nem lehet megkerülni. Ha otthon nem figyelnek kellőképpen a gyerekre, akkor nagyon nehéz dolga van az iskolának a megelőzésben."

Kijelentette: nagyon rossz tendenciának tartja, hogy sok 14-15 éves gyerek már éjszakai szórakozóhelyekre jár. 

"Nekem szívügyem, hogy ezen a téren legyen változás. A gyerekekre rendkívüli módon kell figyelni, mert ha megsérülnek lelkileg kiskorukban, vagy akár kamaszkorban, az negatívan hat a későbbi életükre,"

mondta.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.