Bárándy: Az ellenzék mára a NER részévé vált

POLITIKA
2018 augusztus 09., 10:44
comments 132

"Azt látom, hogy Magyarország egyértelműen a XXI. századi autoriter rezsimek, vagy tetszés szerint hibrid rendszerek egyikévé vált. Az Európai Unióban úttörőjévé," mondta Bárándy Gergely a Figyelőnek adott interjújában. Tizenkét évnyi országgyűlési munka után visszatért eredeti szakmájához, ügyvédként dolgozik. Pártjáról, az MSZP-ről nem akart beszélni, de az ellenzék egészéről kijelentette:

az oppozíció 2017-18-tól inkább tekinthető a NER részének, mint valódi ellenzéknek.

Szerinte a valódi változás igényét már elvesztették az ellenzéki pártok, és elfogadták azt a szerepet, amit Orbán szánt nekik: a centrális erőtér perifériáján. Bárándy kijelentette:

2018-ban határozottan érzékelhető volt az, hogy az ellenzék soraiban lejátszódó folyamatokra a kormánypártnak egyre nagyobb befolyása van. Mégpedig nem csupán kívülről, hanem belülről is.

A kampány során is látni lehetett szerinte, hogy egyes pártvezetők nem a saját sikerükben voltak érdekeltek.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.