Bárándy: Az ellenzék mára a NER részévé vált

Szavazz az elmúlt 7 év 7 legjobb cikkére!

"Azt látom, hogy Magyarország egyértelműen a XXI. századi autoriter rezsimek, vagy tetszés szerint hibrid rendszerek egyikévé vált. Az Európai Unióban úttörőjévé," mondta Bárándy Gergely a Figyelőnek adott interjújában. Tizenkét évnyi országgyűlési munka után visszatért eredeti szakmájához, ügyvédként dolgozik. Pártjáról, az MSZP-ről nem akart beszélni, de az ellenzék egészéről kijelentette:

az oppozíció 2017-18-tól inkább tekinthető a NER részének, mint valódi ellenzéknek.

Szerinte a valódi változás igényét már elvesztették az ellenzéki pártok, és elfogadták azt a szerepet, amit Orbán szánt nekik: a centrális erőtér perifériáján. Bárándy kijelentette:

2018-ban határozottan érzékelhető volt az, hogy az ellenzék soraiban lejátszódó folyamatokra a kormánypártnak egyre nagyobb befolyása van. Mégpedig nem csupán kívülről, hanem belülről is.

A kampány során is látni lehetett szerinte, hogy egyes pártvezetők nem a saját sikerükben voltak érdekeltek. 

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.