Ezer tűzoltó hiányzik az állományból

gazdaság
2018 augusztus 09., 10:17
comments 240

Súlyosan érinti a tűzoltóságot a létszámhiány, mondta a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete az ATV Start című műsorában csütörtök reggel. Salamon Lajos szerint 

ezer új emberre lenne szükség

a jelenlegi kicsivel több mint hétezer fős vonulós állományhoz. Míg tíz éve sorban álltak a jelentkezők, a parancsnokok választhattak, hogy kivel akarnak együtt dolgozni, és csak a legrátermettebbek lett hivatásosok, addig ma már toborzókat kell tartani, mondta Salamon. 

De még így is előfordult, hogy a toborzások után sem jött össze annyi jelentkező, hogy érdemes legyen elindítani egy képzési ciklust. 

Az érdekvédelmi szervezet vezetője szerint jelenleg egy átlag magyar tűzoltó 180 ezer körül visz haza. Salamon szerint az alacsony bér miatt megnőtt a pályaelhagyók száma. 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.