Gigantikus baromfitelep terve keltett aggodalmat Vas és Zala határában

Nem mindenki örül annak, hogy Mikosszéplakon az ország messze legnagyobb baromfitelepét készül felépíteni egy német tulajdonú cég, a Duna Tojás Kft. A Magyar Idők cikke szerint a Vas és Zala megye határára tervezett, 900 ezer állat befogadására is alkalmas telep miatt a tojástermelők általában, a szomszédos falvakban élők pedig konkrétan aggódnak. 

A kifogások:

Elképesztően sok tojás lesz az országban, kezdetben évi 122,4 millió, később akár 245 millió darabot is termelhet az új telep évente. Ha olcsóbban termelnek mint a sokkal kisebb hazai telepek, akkor sokan nehéz helyzetbe kerülhetnek, aggódnak  Baromfi Termék Tanácsnál.

A tervezett telep tulajdonosának édesapját az USA-ban és Németországban is eltiltották a nagyüzemi állattartástól a 90-es években, mert kegyetlenül bánt a baromfiakkal.

A környékbeliek tartanak a sok kamiontól és a bűztől is.

A Duna Tojás Kft. szerint nem kell aggódni, kiváló technológia garantálja, hogy minden rendben lesz.

Már csak egy engedélyre várnak, hogy elkezdhessék az építkezést, ami 20-25 embernek adhat majd munkát. (Magyar Idők

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.