Gordon Clarknak elege lett a szomszédaiból, ezért felgyújtott egy kaliforniai erdőt

Több mint 240 ezer hektáron tombolnak az erdőtüzek a szárazsággal küzdő Kaliforniában. Több különböző tűzfészek is kialakult, összesen 14 ezer tűzoltó dolgozik az oltásokon. A táj sok helyen Mad Max-vidékké változott.

Egyes tűzfészkek kialakulásához azonban nem a szárazság vezetett, hanem szándékos gyújtogatás. A kaliforniai rendőrség kedden letartóztatott egy férfit, Gordon Clarkot, akit azzal gyanúsítanak, hogy ő okozta a “Szent Tűz” névvel illetett dél-kaliforniai erdőtüzet. Közel négyezer hektáron égett le az erdő, és még most is több mint 600 tűzoltó küzd azért, hogy megfékezzék a tüzet.

Íme, a Clark által okozott tűz:

Fotó: ROBYN BECK/AFP

A hatóságok szerint az 51 éves Clark azért gyújtotta fel az erdőt, mert nem jött ki a szomszédaival, erről e-mailt is írt a helyi önkéntes tűzoltók vezetőjének, azzal fenyegetve őt, hogy leégeti az egész helyet.

Gordon  ClarkFotó: AP

Végül hétfőn tényleg tüzet gyújtott, leégetve mind a 12 szomszédjának a birtokát. Csak a saját területét nem érték a lángok. De a tűz azóta is pusztít, a férfi ellen pedig vádat emeltek.

Fotó: DAVID MCNEW/AFP

Clark tüze ugyanakkor kismiska az állam két legnagyobb erdőtüzéhez képest, amelyek kalifornia északi részén pusztítanak. A Mendocino-tűzfészek a legnagyobb, amelyet valaha láttak az államban, nagyobb területen pusztít, mint Los Angeles. (BBC)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Kapcsolódó
Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.