Kilőttek egy gyerekeket szállító buszt Jemenben

A 2018-as választás titkos története 84 színes oldalon.
Megveszem

Légicsapás ért egy piacot és egy gyereket szállító buszt csütörtökön a Jemen északi részén fekvő Szaada tartomány Dahjan városában. Az első beszámolók szerint 

több tucatnyi 10 év alatti gyerek vesztette életét,

a sérültek száma több mint ötven. Az ott működő Vöröskereszt kórházba a szervezet szerint többtucatnyi halottat és sebesültet szállítottak be, míg az al-Maszirah, a lázadók Szanaából sugárzott tévécsatornája 39 halálos áldozatról és 51 sebesültről számolt be, akiknek többsége gyermek. A húszi lázadók ellenőrizte területre az Egyesült Államok támogatását bíró, szaúdi vezetésű katonai koalíció mért légitámadást. Egyelőre nem kommentálták a céltévesztést. (MTI/TheGuardian)

Amikor az ország járványellenes intézkedésekre vár, a kormány saját hatalmának bebetonozását tartja a legfontosabbnak. Ezermilliárdos közvagyon ellopásának legalizálása, ideológiai hadviselés a szexuális kisebbségekkel szemben, a választási törvény sokadik megváltoztatása, az ellenzéki együttműködést megakadályozandó... és lesz itt még ötlet. Tavasszal a rendkívüli intézkedések bevezetésének napján megszállták az Indexet. Most mi következik? Addig támogasd a szabad sajtót, amíg lehet! Lépj be a Körbe, vagy támogasd bármekkora összeggel a 444 szerkesztőségét!

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.