1600 turistát kellett kimenteni egy elárasztott francia kempingből

Evakuálni kellett egy főleg brit turisták körében népszerű kempingekből Dél-Franicaországban, mert a hirtelen lezúduló csapadék villámárvizet okozott. 1600 nyaralót, köztük sok gyereket kellett kimenekíteni a Gard, Ardache és Drome melletti kempingekből, ahol a víz sátrakat sodort utakat zárt el.

A hírek szerint az árvíz elsodort egy hetven éves németet, aki a gardi Saint-Julien-de-Peyrolas táborban felügyelt gyerekekre. Innen 120 gyereket mentettek ki a mentőalakulatok.

"Elképesztő volt a folyó vízszintje és sebessége, arra ébredtünk, hogy harminc centis vízben állunk" - nyilatkozta a BBC-nek Rachel Buchanan, aki autóval menekült az áradásból. "Félelmetes volt, az egész út víz alatt állt, és a semmiből keletkeztek vízesések a domboldalban" - mondta. (Via Telegraph)

November végén 476 újság, rádió, tévécsatorna és internetes oldal ajándékozta oda magát nemzetstratégiai közérdekből az új fideszes médiaalapítványnak, az eddiginél is jobban a kormány felé hajlítva a magyar nyilvánosságot.

A 444 nem közpénzből működik, és szerencsére senki sem tud bennünket a Fidesznek ajándékozni.

A hosszú távú, biztos működéshez viszont a te segítségedre is szükségünk van. Idén 50 millió forintot szeretnénk olvasóinktól összegyűjteni, 36 millió már összejött, ezt nagyon köszönjük!

Hogy elérjük a kitűzött célt, kérjük támogasd rendszeresen a 444-et!

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.