1600 turistát kellett kimenteni egy elárasztott francia kempingből

Evakuálni kellett egy főleg brit turisták körében népszerű kempingekből Dél-Franicaországban, mert a hirtelen lezúduló csapadék villámárvizet okozott. 1600 nyaralót, köztük sok gyereket kellett kimenekíteni a Gard, Ardache és Drome melletti kempingekből, ahol a víz sátrakat sodort utakat zárt el.

A hírek szerint az árvíz elsodort egy hetven éves németet, aki a gardi Saint-Julien-de-Peyrolas táborban felügyelt gyerekekre. Innen 120 gyereket mentettek ki a mentőalakulatok.

"Elképesztő volt a folyó vízszintje és sebessége, arra ébredtünk, hogy harminc centis vízben állunk" - nyilatkozta a BBC-nek Rachel Buchanan, aki autóval menekült az áradásból. "Félelmetes volt, az egész út víz alatt állt, és a semmiből keletkeztek vízesések a domboldalban" - mondta. (Via Telegraph)

Vannak olyan időszakok, amikor kulcsfontosságú, hogy mindenki gyorsan megbízható információkhoz juthasson. Mi a 444-nél minden nap ezen dolgozunk.

Amennyire tőlünk telik, igyekszünk segíteni eligazodni ebben a gyorsan változó, bizonytalan helyzetben.

De ehhez nekünk is szükségünk van a ti segítségetekre. A lap már eddig is csak a ti támogatásotokkal tudott működni, és a most következő időszakban ez várhatóan még inkább így lesz. Ahogy lelassul a gazdaság és az élet, teljesen érthető módon kevesebb lesz a hirdetés is.

Nekünk viszont most kell a legjobban teljesítenünk, amikor a legnagyobb szükségetek lehet ránk. Hogy a legpontosabb információk birtokában tudjatok döntést hozni a saját életetekről, egészségetekről, biztonságotokról.

Ezért arra kérünk, hogy ha teheted, támogasd a munkánkat. Akár néhány száz forint is számít.

Koronavírus Hírek, háttér
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.